Джо Байдън приветства неразрушимото“ партньорство на САЩ с Япония, докато

...
Джо Байдън приветства неразрушимото“ партньорство на САЩ с Япония, докато
Коментари Харесай

Байдън приветства „неразрушимия“ съюз между САЩ и Япония, докато започва срещата на върха в Кишида

Джо Байдън приветства „ неразрушимото “ партньорство на Съединени американски щати с Япония, до момента в който приветства премиера Фумио Кишида в Белия дом за посещаване, предопределено да укрепи техния съюз и противопоставяне на Китай.

Говорейки дружно с Кишида, президентът на Съединени американски щати сподели, че съдружниците са основали „ неразрушимия “ съюз, който президентът Дуайт Айзенхауер си представяше, когато страните подписаха контракт за взаимна защита през 1960 година

„ Алиансът ... е крайъгълен камък на мира, сигурността и просперитета в Индо-Тихия океан и по света. Нашето партньорство е в действителност световно “, сподели Байдън.

Байдън е хазаин на Кишида за среща на върха, която ще включва първата държавна вечеря за японски министър председател след Шиндзо Абе през 2015 година В четвъртък те ще се срещнат с президента Фердинанд Маркос младши за първата тристранна среща на върха с Филипините, в още един образец за подсилване на съдействието сред съдружниците заради възприемани закани от Китай.

Кишида и Байдън ще разгласят, че възнамеряват да при...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР