Джо Байдън постигна убедителна победа на първичните избори в щатите

...
Джо Байдън постигна убедителна победа на първичните избори в щатите
Коментари Харесай

Байдън с нови победи на първичните избори в САЩ, Сандърс е под натиск да се откаже от надпреварата

Джо Байдън реализира безапелационна победа на първичните избори в щатите Флорида, Илинойс и Аризона, увеличавайки преднината си за номинацията на Демократическата партия в Съединени американски щати в изискванията на акция, изменена от ограниченията против ковид и засилен напън върху Бърни Сандърс да се откаже от конкуренцията, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Поредната победа на някогашния вицепрезидент Байдън пристигна на фона на голяма неустановеност. Надпреварата измежду демократите е затруднена от ограниченията за закъснение на разпространяването на епидемията, засегнали огромни браншове от американския живот. Гласуването на първичните избори беше анулирано в щата Охайо и въпреки че в три други щата се състоя, членове на изборни комисии и гласоподаватели съобщаваха за проблеми.

Въпреки всичко стремежът на Байдън да получи номинацията към този момент наподобява изпълним. Победата му и в трите щата удвои броя на делегатските му гласове по отношение на Сандръс и даде на някогашния вицепрезидент съвсем непреодолима преднина. Водещи водачи на демократите и донори също от ден на ден поддържат Байдън като най-хубав вид за опълчване против Доналд Тръмп през ноември.

В послание към последователите си Байдън отдаде дължимото на противника си Сандърс за подчертаване на тематиките за налично опазване на здравето и битка с климатичните промени. " Нека кажа, изключително на младите гласоподаватели, които бяха въодушевени от сенатор Сандърс, слушам ви, зная какво е заложено на карта. Зная какво би трябвало да създадем ".

С изключение на Северна Дакота и свободно включила се към Съединени американски щати територия в западната част на Тихи океан Северни Мариански острови, Сандърс не е реализирал победа от Суепервторника на 3 март насам.

В изявлението си след последните гласувания Сандърс не сподели съвсем нищо за бъдещето на конкуренцията, а приказва основно за разпространяването на ковид.

Междувременно Тръмп публично си обезпечи номинацията на Републиканската партия, откакто имаше минимална конкуренция.

В средите на демократите обаче динамичността беше доста по-голяма. По-високата изборна интензивност в основни щати сподели възторг, който даже коронавирусът не можа да сдържи. Активността във Флорида надвиши 1,7-те милиона души, дали своят вот преди четири години.

Байдън укрепи позициите си с помощта на по-възрастни гласоподаватели и афроамериканци, които по принцип го поддържат.

Общественото здраве и икономическите проблеми, породени от ковид, без подозрение ще повлияят на развоя на акцията за президентската номинация измежду демократите. Митинги и други огромни събития бяха анулирани. Председателят на националния комитет на Демократическата партия Том Перез прикани щатите, където първичните избори предстоят, да гласоподават по пощата и отдалечено, а работното време на изборните секции да бъде удължено, с цел да не бъде затруднено присъединяване във вота.

" Правото на глас е в основата на нашата народна власт и би трябвало да създадем всичко допустимо, с цел да защитим и разтеглим и това право, вместо да доведем до прекъсване на демократичния развой ", уточни Перез в изказване.

Но вредите може ли към този момент са нанесени, отбелязва АП.

Четири щата - Луизиана, Джорджия, Кентъки и Мериленд, се причислиха към Охайо и отложиха първичните избори. Може да ги последват други. Това оставя календара на демократите без събития до 29 март, когато би трябвало да се гласоподава в Пуерто Рико. Но и там работят за пренасрочване на вота. Това значи, че Сандърс няма къде да завоюва скоро и да понижи разликата с Байдън.

Ще продължи да нараства натискът върху Сандърс да се откаже от конкуренцията, тъй като тя завърши, съобщи безапелационно някогашният консултант на Барак Обама и аналитик демократ Дейвид Акселрод по Си Ен Ен, представен от Франс прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР