Джо Байдън поиска извънредни разходи, които според официални представители на

...
Джо Байдън поиска извънредни разходи, които според официални представители на
Коментари Харесай

В обръщение към нацията – Байдън поиска нови 100 млрд. долара за Украйна и Израел, защото не може Русия и „Хамас“ да победят

Джо Байдън изиска изключителни разноски, които съгласно публични представители на Съединени американски щати ще възлязат на към 100 милиарда $ през идната година за Израел, Украйна и Тайван, както и за сигурността по продължение на граница на Съединени американски щати с Мексико. Той произнесе послание към нацията в праймтайма от Белия дом и разгласи незабавна задача за привличане на американците към отпущането на милиардите. 

Байдън акцентира, че поддръжката на Съединени американски щати е от решаващо значение за двамата съществени съдружници, потопени във войни.

" Американското водачество е това, което държи света дружно. Американските съюзи са това, което държи нас, Америка, в сигурност ", сподели Байдън.

Байдън направи паралел сред бойците на „ Хамас “ в линията Газа, които нападнаха Израел с съветския президент Владимир Путин, чиито сили нахлуха в Украйна през февруари 2022 година

" Хамас и Путин съставляват разнообразни закани, само че имат едно общо нещо: и двамата желаят да унищожат прилежаща народна власт ", сподели той.

Байдън приказва към 20 часа откакто се завърна от пътуването си до Израел, с което сподели солидарността на Съединени американски щати след нападението на 7 октомври от бойци на „ Хамас “, които направиха офанзиви от Газа и убиха 1400 души в южната част на Израел.

Посланието на Байдън беше много упорито. Израел е подготвен да стартира сухопътна атака за премахване на палестинските бойци на " Хамас " от Газа, а напрежението е в разгара си след гибелен гърмеж в болница в Газа.

Байдън съобщи, че Израел не е виновен за гърмежа, както твърдяха представители на " Хамас ", само че сподели: " Не можем да подценяваме хуманността към почтените палестинци, които желаят единствено да живеят в мир и да имат равни благоприятни условия ".

" Знам, че тези спорове могат да наподобяват далечни, само че съперниците на Америка следят по какъв начин се развиват двата спора и според от изхода им могат да провокират проблеми в други елементи на света ", предизвести той.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР