Джо Байдън подписа документ, с който разреши страната му да

...
Джо Байдън подписа документ, с който разреши страната му да
Коментари Харесай

Байдън разреши САЩ да доставя още оръжия и помощ за 200 млн. долара на Украйна

Джо Байдън подписа документ, с който позволи страната му да достави на Украйна още оръжия и помощ за общо 200 милиона $, заяви Белият дом. Това оповестиха и по-рано през днешния ден украинските обществени мрежи.

Агенция Ройтерс отбелязва, че това е станало на фона на изказванията на украинските управляващи, че съветските въоръжени сили стрелят и попречват евакуирането на цивилни.

Помощта на Съединени американски щати за Украйна в региона на сигурността през последната година към този момент е достигнала 1,2 милиарда $, сподели почитан представител на администрацията на Байдън. Допълнителните 200 милиона $ ще може да бъдат употребявани за оръжия и други отбранителни средства, както и за военно образование.

Преди броени дни Конгресът на Съединени американски щати утвърди 13,6 милиарда $ незабавна помощ за Украйна като част от пакет от 1,5 трилиона $ за финансиране на федералното държавно управление до края на септември тази година, напомня Ройтерс.

Днес Службата за сигурност на Украйна упрекна съветските военни, че са умъртвили седем цивилни, в това число едно дете, при обстрел на евакуационен ескорт край село Перемоха, покрай столицата Киев. Русия отхвърля да взима на прицел цивилни от началото на нашествието си в Украйна на 24 февруари. Путин пък насочи изказвания, че украинската армия пленява цивилни и ги употребява за жив щит.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР