Джо Байдън печели първичните избори в щата Охайо, които като

...
Джо Байдън печели първичните избори в щата Охайо, които като
Коментари Харесай

Джо Байдън печели партийните първични избори в американския щат Охайо

Джо Байдън печели първичните избори в щата Охайо, които сякаш бяха не толкоз избор за президентската номинация на Демократическата партия, колкото инспекция по какъв начин щатите могат да осъществят избори във времето на ковид, съобщи Асошиейтед прес.

По проект изборите трябваше да се състоят на 17 март, само че бяха отсрочени единствено часове преди отварянето на изборните бюра. Обосновавайки решението си с изключителната здравна обстановка, губернаторът на щата Майкъл Деуайн предложи тогава гласоподаване на място в изборните бюра да не се провежда преди 2 юни. Изправени пред правни провокации обаче, управляващите отложиха гласуването за тази седмица, избирайки разновидността да се гласоподава по пощата, защото щатските управляващи предлагат хората да си стоят вкъщи.

Хилари Клинтън разгласи поддръжката си за Джо Байдън в конкуренцията за Белия дом

Този избор беше първият сериозен тест за щатски избори с гласоподаване по пощата в условия на зараза и резултатите са смесени. Имаше известия за обърквания, само че не и за всеобщи проблеми. Нещата не протекоха като в щата Уисконсин по-рано този месец, когато гласоподавателите бяха принудени да съблюдават напътствията за обществена отдалеченост и носене на маска, чакайки на опашка да пуснат бюлетината си. И въпреки всичко изборната интензивност в Охайо е ниска. До обяд в събота са били подадени към 1,5 милиона гласа, при 3,2 милиона на първичните избори в щата през 2016 година

Бърни Сандърс публично поддържа кандидатурата на Джо Байдън

По данни на в. "Ню Йорк таймс ", представени от ТАСС, Байдън е подсилен от 72,9 % от гласоподавателите, а сенаторът от Върмонт Бърни Сандърс, който излезе от предизборната конкуренция ден след първичните избори в Уисконсин, получава 15,1 % от гласовете. Броенето на гласовете продължава, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР