Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за нов посланик на САЩ

...
Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за нов посланик на САЩ
Коментари Харесай

Джо Байдън сменя Херо Мустафа с нов посланик на САЩ в България

Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за нов дипломат на Съединени американски щати в България

Американският президент Джо Байдън номинира Кенет Мъртън за нов дипломат на Съединени американски щати в България на мястото на Херо Мустафа, която е в България от 2019 година

Това беше оповестено през вчерашния ден на уеб страницата на Белият дом. Сега номинацията на Байдън би трябвало бъде утвърдена от Сената.

Кенет Мъртън е член на висшата дипломатическа работа, клас "Кариерен министър ". Доскоро е бил краткотрайно изпълняващ длъжността шарже д'афер на посолството на Съединени американски щати в Хаити. Преди това е бил основен заместник-помощник-секретар в Бюрото за световно ръководство на гениите, а преди този момент е бил заместник-помощник-секретар в Бюрото по въпросите на Западното полукълбо. Мъртън е работил и като дипломат в Хърватия, дипломат в Хаити и като заместник-изпълнителен секретар на Държавния департамент. Наред с други свои назначения Мъртън е бил стопански консултант в посолството на Съединени американски щати в Париж, Франция, изпълнителен помощник в Бюрото по стопански и бизнес въпроси на Държавния департамент и старши наблюдаващ в Оперативния център на Държавния департамент. Мъртън получава бакалавърската си степен от Университета Маями в Оксфорд, Охайо, и магистърската си степен от Американския университет във Вашингтон, окръг Колумбия. Той е притежател на голям брой награди, в това число Grande Croix of Honor от държавното управление на Хаити за поддръжка при земетресение, премията Ryan Crocker за изключителни лидерски качества в експедиционната дипломация, и филантропичната премия CORE Shandling. Владее хаитянски креолски, френски, немски и испански език.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР