Джо Байдън и германският канцлер Олаф Шолц са обсъдили саботажа

...
Джо Байдън и германският канцлер Олаф Шолц са обсъдили саботажа
Коментари Харесай

Сиймур Хърш: Шолц помага на САЩ да крият данни за саботажа на Северен поток

Джо Байдън и немският канцлер Олаф Шолц са разискали саботажа на " Северен поток "  по време на визитата на немския канцлер във Вашингтон през март предходната година, твърди американският проверяващ публицист Сиймур Хърш. Според него Байдън и Шолц са имали 80-минутна среща, през по-голямата част от която даже не са участвали сътрудници, само че източник, непосредствен до дипломатическото разузнаване, е споделил на Хърш, че „ на срещата е бил разискван въпросът за газопроводите “, оповестява ТАСС.

От есента немският канцлер Олаф Шолц оказва помощ за прикриването на данни за саботажа на газопроводите " Северен поток " и " Северен поток 2 ", съобщи Сиймор Хърш, цитирайки свои източници в публикация, оповестена в платформата Substack.

" Трябва да се означи, че канцлерът Шолц (...) очевидно поддържа администрацията на Байдън от предходната есен в прикриването на интервенцията в Балтийско море “, написа журналистът. „ В началото на март президентът Байдън одобри немския канцлер Олаф Шолц във Вашингтон. (...) Оттогава не е имало изказвания или писмени съглашения, оповестени от двете държавни управления, само че ми беше казано от източник с достъп до дипломатически данни, че те са обсъдили въпроса за саботажа на газопроводите “, твърди Хърш.

По-рано американският публицист заяви, че Джо Байдън и немският канцлер Олаф Шолц са разискали саботажа по време на визитата на немския политик във Вашингтон през март. Според него Байдън и Шолц са имали 80-минутна среща, през по-голямата част от която даже не са участвали сътрудници, само че източник, непосредствен до дипломатическото разузнаване, е споделил на Хърш, че „ на срещата е бил разискван въпросът за газопроводите “.

„ Източник, непосредствен до дипломатическото разузнаване, заяви, че (...) определени звена на Централно разузнавателно управление на САЩ, в съдействие с немското разузнаване, са поискали да се приготви (...) алтернативна версия за саботажа на „ Северен поток 2 “, написа той на уеб страницата си.

Американският проверяващ публицист Сиймур Хърш заяви в публикация от 8 февруари, базирайки се на свои източници, че взривните устройства под газопроводите " Северен поток " са били сложени през юни 2022 година под прикритието на учението Baltops от водолази на Военноморски сили на Съединени американски щати с поддръжката на норвежки експерти. Според Хърш Байдън е взел решението да продължи интервенцията след деветмесечни дискусии със чиновници на администрацията по националната сигурност.

Инфо: ТАСС

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР