Джия Хайксия и Джия Уенки са може би едни от

...
Джия Хайксия и Джия Уенки са може би едни от
Коментари Харесай

Сляп мъж и неговият приятел без ръце посадиха 10 хил. дървета

Джия Хайксия и Джия Уенки са може би едни от най-трудолюбивите и отдадени хора на този свят. Хайксия е кьорав, до момента в който и двете ръце на Уенки са ампутирани. Това, както и възрастта им, обаче не им е попречило да обединят старания и да засадят хиляди дървета през последните 12 години, написа Bored Panda.

Бихме желали да споделим историята на тези двама невероятни души, които за следващ път потвърждава, че няма нищо невероятно за човешкия дух. 

Двамата се срещат преди доста години, до момента в който са си търсили работа. Хайксия си спомня, че един ден синът му се е прибрал и му е споделил: „ Татко, видях по какъв начин едно малко момче бели портокал. Миризмата бе толкоз вкусна. Можех съвсем да я вкуся. “ Именно тогава Хайксия осъзнава, че повече не може да води живот като този и че би трябвало да стартира да изкарва пари.

Двамата другари почнали да работят. Те желали да създадат всичко по силите си, с цел да запазят природата към селото им. Наели земя край реката и почнали да я засаждат с дървета.

Всеки ден в 7 сутринта те се захващали за работа, въоръжени само с чук и стоманен кол. Мъжете били небогати, те не можели да си разрешат да закупуват фиданки. Затова правели всичко допустимо, с цел да основават нови посредством резници от тези, които към този момент са израснали. А поради уврежданията им, това никак не било лесна работа. 

Хайксия се катерел по дърветата, с цел да се снабди с резниците, които по-късно ще бъдат засадени. Уенки пък ги поливал. „ Аз съм неговите ръце – споделя Хайксия – А той е моите очи. Ние сме добър тим. “ 

И по този начин, с помощта на невероятните старания на тези двама другари, в миналото безжизнената земя към този момент е покрита с голям брой зелени дървета и птички, пеещи щастливо из техните клони. „ Ние в действителност сторихме нещо положително тук “, споделя с усмивка на разположение Джия Хайксия. Няма по какъв начин да не се съгласим с него!

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР