Джиро д'Италия 2019 стартира с победа на един от големите

...
Джиро д'Италия 2019 стартира с победа на един от големите
Коментари Харесай

Джирото започна с успех в часовника до Сан Лука за Примож Роглич

Джиро д'Италия 2019 започва с победа на един от огромните любимци за генералното класиране Примож Роглич. Състезателят на Jumbo-Visma бе най-бърз в откриващото самостоятелно тичане по часовник в Болоня. Словенецът преодоля осемте километра, завършващи с тежкото нанагорнище до базиликата Сан Лука, за 12:54 минути.

По този метод Роглич се трансформира в първия притежател на розовата лидерска фланелка. Втори в часовника бе Саймън Йейтс (Mitchelton-Scott), който бе с 19 секунди по-бавен от Роглич.

Винченцо Нибали (Bahrain Merida) сподели на останалите, че е в отлична форма, завършвайки трети с закъснение от 23 секунди. Колумбиецът Мигел Анхел Лопес (Astana) също впечатли с представянето си като даде по-добро време даже от един от огромните любимци в часовника Том Дюмолен (Sunweb). Двамата ще започват втория стадий с 28 секунди пасив по отношение на Роглич. По този метод петимата огромни любимци в генералното класиране заеха първите пет места още след първия стадий.

Йейтс бе единственият от петимата, който започва измежду последните за деня. Причината другите да изберат ранен старт бяха прогнозите за дъжд над Болоня. Рискът на Йейтс въпреки всичко се отплати, защото изискванията бяха положителни и за него, а британецът към този момент знаеше по какъв начин са се показали съперниците му.

В неделя е ред на първия общ старт от Болоня до Фукечио, в който основни настоящи лица ще бъдат спринтьорите.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР