Джиповете пак са в Рила. Зрители на NOVA изпратиха снимки,

...
Джиповете пак са в Рила. Зрители на NOVA изпратиха снимки,
Коментари Харесай

Джиповете по пътя за Рилските езера не спират

Джиповете отново са в Рила. Зрители на NOVA изпратиха фотоси, на които се вижда по какъв начин през уикенда високо в планината, тъкмо до хижа „ Рилски езера ", за следващ път джипове возят туристи. Нито полицейските акции, нито намесата на жандармерията и други органи стопират водачите от нерегламентираните транспорти.

„ В понеделник следобяд подателят на сигнала се е свързал с инспектора на парковия сектор. Действието се развива в неделя след 17 часа, когато е свършило работното време на нашите чиновници. Лифтът не е работил и те са се възползвали от момента. От фрагментите, които видях, единият от нарушителите е локален и редовно погазва разпоредбите. Другият автомобил е незнаен, подали сме сигнал за търсене на притежателя ", изясни шефът на Национален парк „ Рила " Красимир Андонов.

Той разкри, че откритият извършител е глобен неведнъж, само че даже и солените санкции не го стопират. Според него в парка има нормална процедура туристи и притежатели на джипове да разменят контактите си, с цел да се реализира транспорт.

„ Активният сезон завърши и туристите са доста по-малко. Все още има хора, които се качват и тези водачи се възползват от това. Вече от много време е основана организация, дружно с полицията, с цел да се ограничи достъпът на тези джипове. Те даже не се движат по този начин постоянно. Но има такива единични случаи като този ", сподели още Андонов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР