Джипитата ще могат да ни изпращат в болница с телефонен

...
Джипитата ще могат да ни изпращат в болница с телефонен
Коментари Харесай

Джипитата ще ни изпращат в болница по телефона

Джипитата ще могат да ни изпращат в болница с телефонен диалог. По телефон, с писмо или посредством имейл персоналните лекари ще са задължени да ни осведомят и за идни имунизации или профилактични прегледи. Това е заложено в нова разпоредба на Министерството на здравеопазването за установяване на пакета от действия, заплащани от здравната каса. Документът планува още джипитата да са разполагаем непрекъснато за телефонна консултация, а също по този начин да правят оценка на нездравословните ни привички, водещи до увреждане на здравето, и по своя преценка да ни насочват към експерт.

Промените, които планува наредбата, се отнасят в огромната си част до извънболничната помощ. Според новите правила ще можем да бъдем насочвани за консултация от разстояние. В документа е планувана опция за разискване на положението ни сред джипито от една страна и експерта в болничното заведение – от друга. Целта била да се обезпечи непрекъснатост в лечебния развой, се показва в претекстовете към наредбата.

Освен че джипитата ще не престават да вършат домашни визити, те към този момент ще би трябвало да са разполагаем 24 часа за телефонна консултация или да си обезпечат контракт с дежурен кабинет, който не би трябвало да е на повече от 35 километра от мястото, в което практикуват.

Предвижда се и обвързване на персоналните лекари да осведомят пациентите си за профилактични прегледи или идни имунизации. Това ще се случва по телефон, посредством е-поща, с писмо или чрез осведомително табло, сложено на налично място.

Наредбата планува и промени в болничната помощ. Всяка клинична пътека с престой до три дни ще може да бъде изпълнена и като амбулаторна процедура при изискване, че за не по-малко от 12 часа от престоя на пациента в болничното заведение са изпълнени всички наложителни действия и са налице всички условия за дехоспитализация. Това значи, че в случай че пътеката планува три дни престой в болница, само че лекарите преценяват, че можем да бъдем изписани, това ще може да се случи още на първия ден.

Новата разпоредба е оповестена на страницата на министерството за публично разискване и в случай че в границите на 14 дни няма възражения, се чака да бъде призната./dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР