Джипът Тойта Лендкруизър, ползван от бившия финансов министър Владислав Горанов,

...
Джипът Тойта Лендкруизър, ползван от бившия финансов министър Владислав Горанов,
Коментари Харесай

Рашков върна джипа на Горанов, бил напълно изряден

Джипът " Тойта Лендкруизър ", употребен от някогашния финансов министър Владислав Горанов, е изцяло безупречен, заради което към този момент е снет от търсене от Министерство на вътрешните работи и е върнат за прилагане на лизингополучателя.

Това заяви в изказване компанията лизингодател " Мото Пфое ". От Министерство на вътрешните работи споделиха пред Mediapool, че в случай че джипът е върнат, това е станало с позволение на прокуратурата, тъй като е формирано дело и тези решения се вземат от прокурора.

Припомняме, че на 17 декември 2021 година вечерта Горанов бе върнат от " Гранична полиция " на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " на път за Сърбия, защото Министерство на вътрешните работи открило, че той ръководи търсен от " Интерпол " джип " Тойота Лендкруйзър ". По заповед на служител на реда, изпълняващ предписание от София, Горанов е бил пренасочен към вътрешността на страната. Вместо да се върне в София, той изчаква собствен другар предприемач в Драгоман и отпътува за Сърбия с различен автомобил.

Горанов няколко пъти изясни, че автомобилът е благосъстоятелност на " Мото Пфое ", а той го употребява по силата на контракт за лизинг. Според някогашния министър на возилото, импортирано у нас през 2020 година, са направени две експертизи, които потвърждават, че то не е било манипулирано по никакъв метод. Тезата на самата компания " Мото Пфое " е, че колата най-вероятно е била клонирана от измамници в чужбина.

Министерство на вътрешните работи, ръководено от Бойко Рашков, на няколко пъти викаше Горанов на разпити по случая с конфискувания автомобил. Самият Рашков твърдеше, че по делото били открити " доста забавни обстоятелства и разминавания ", само че в този момент се оказва, че автомобилът е безупречен.

" На 22.02.2022 година сдружението е известено документално от страна на Министерство на вътрешните работи РДГП Драгоман, че автомобилът е снет от търсене. Това значи, че съгласно направените експертизи няма интервенции по автомобила, той е безупречен и може да бъде получен назад от притежателя си " Мото Пфое ". Непосредствено след приемането му автомобилът Toyota Landcruiser е върнат на лизингополучателя си и е във владението му и все още ", съобщиха от " Мото Пфое ".

В момента МВР води друго следствие против Горанов – за изнудване, въз основа на изказванията на предприемача Васил Божков за заплатен рекет за застраховане на бизнеса с хазарт.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР