Джип осъмна обагрен в цветовете на украинското знаме. Снимки на

...
Джип осъмна обагрен в цветовете на украинското знаме. Снимки на
Коментари Харесай

Джипът, залят със синьо-жълта боя, се оказа на руснак, който е приютявал украинци

Джип осъмна оцветен в цветовете на украинското знаме. Снимки на похищението над автомобила породиха отвращение в обществените мрежи.

Оказва се, че " Шевролетът “ е на съветски жител. Това е Константин Утешев – боен инженер, който от 2016 година живее в България. Още при експлоадирането на военния спор в Украйна той отворя дома си в Поморие и кани украински фамилии. Това се случва надалеч преди да има каквато и да е държавна политика в тази посока, тогава няма обещания за помощи, нито някаква отплата. Константин го направи от угриженост.

" Съдбата на тези хора не ми е безразлична, поради това им предложих да ги приема “,  каза тогава той. Константин показа, че е приел едно украинско семейство, което е останало в жилището му до 1 април. Тази заран обаче той намира автомобила си оплескан със синя и жълта багра.

" Трябваше да вървя незабавно във Варна, само че поради събитията трансформирах проектите си. Обадих се на полицията. Те пристигнаха и сформираха протокол. Интересно кой е направил тази нелепост. Не изключвам да е провокация и честно казано не считам, че е дело на украинец. Не мога да насочва обвинявания. Това го схващат полицията и експертите. Нека те да си свършат работата “, сподели Константин.

Той към този момент е закарал колата си на сервиз, с цел да я почистят.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР