Джип на семейство от Запорожие е откраднат от паркинг пред

...
Джип на семейство от Запорожие е откраднат от паркинг пред
Коментари Харесай

Джип на семейство от Запорожие е откраднат от паркинг пред хотел в Несебър

Джип на семейство от Запорожие е откраднат от паркинг пред хотел в Несебър

Активизираха ли се автоджамбазите по Черноморието поради множеството първокласни коли с украинска регистрация у нас? Отговорите търси NOVA

След откраднат автомобил във Варна, в този момент бежанци от Украйна останаха без джипа си, който е откраднат от паркинг пред хотел в Несебър.

Дмитри напуща Запорожие дружно със брачната половинка си, 10 месечната си дъщеричка Алина и родителите си. С персоналния си автомобил потегля към България, тъй като знаел, че тук е умерено за бежанците. Само ден откакто се е настанява в Несебър, джипът му е откраднат.

" Ние сме бежанци от Украйна. Дойдохме в България и се установихме в хотел. Просто оставихме колата на паркинга и сутринта когато се събудихме, колата към този момент я нямаше”, споделя Дмитри Бабенко.

Той алармира на полицията неотложно, а от хотелът му спомагат с фрагменти от видеонаблюдението. Виждало се единствено по какъв начин тъмна фигура доближава джипа и по какъв начин машината потегля.

" Тук съм за първи път. Дойдохме по съвет на прочут, който сподели, че тук има места и можем да бъдем приети”, споделя Дмитри.

В автомобила обаче останали съвсем всичките им облекла, както и багаж на родителите му.

Александър Бабенко, бащата на Дмитри, споделя, че единствените облекла са тези на гърба му. С джипа изчезнали и движимости на детето.

" Когато крадците са отворили колата, са видели вътре детска количка, детско столче и движимости. Как не схванаха, че ние не сме пристигнали просто на почивка”, пита Александър.

Днес Дмитри и татко му посетиха Бургас с рейс, с цел да потърсят подпомагане и от регионалния шеф. Макар към този момент да бе изгубил вяра.

" Има подозрения, че може да е към този момент откарана към Турция, а след това продадена към Сирия и няма да я намерим. Затова в случай че полицията работи бързо, можем да я намерим преди да е изчезнала изцяло. Ще забележим, може грабителите да ни я върнат за откуп или губернатора да ни спомага по издирването. Сега написахме заявление”, съобщи Дмитри.

Той позволява, че автомобилът му може да е прикрит в нечий гараж или към този момент да е разглобена на части.

" Колата не е нова, тя е 12-годишна, само че разбирате ли това е цялото ни имущество сега”, споделя Дмитри.

Украинецът се обърна и към крадците

" Ако у тях има малко страдание към хората, нищо не ни оставиха”, споделя Дмитри.

Наличието на хиляди първокласни коли без застраховки, аларми и никаква отбрана у нас явно активизираха крадците на коли. Полицията към този момент е подхванала ограничения.

" Естествено, че въпросните транспортни средства, изключително по-луксозните, ще бъдат най-вероятно обект на незаконно посягане. За тази цел с изключение на чисто превантивните очевидни ограничения, които сме подхванали - а това е обход на местата, където има съсредоточаване, както на украински жители, по този начин и на моторни транспортни средства, изключително по-скъпите, работим с престъпния контингент. Имаме и други мероприятия, които сме възнамерявали и концепцията ни е да ограничим до оптималната степен опцията тъкмо за този вид незаконни деяния”, съобщи гл.комисар Калоян Калоянов, шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи Бургас.

Освен кражба на коли към този момент са регистрирани и случаи на откраднати регистрационни табели на украински коли.

" Имаме три случая такива, в това число и случай, в които самите украински жители сами са си ги свалили. Така че всеки случай се обяснява за себе си”, изясни гл.комисар Калоян Калоянов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР