Джинджифилът е източник на витамини, микроелементи и етерични масла, които

...
Джинджифилът е източник на витамини, микроелементи и етерични масла, които
Коментари Харесай

Ето какво ще се случи, ако приемате редовно джинджифил

Джинджифилът е източник на витамини, микроелементи и етерични масла, които имат укрепващо, ободряващо и противовъзпалително деяние върху тялото. Ето кои са главните му изгоди:

1. Борба с целулита

Може да си извършите домакински скраб от джинджифил, който загрява кожата и усъвършенства кръвообращението. Той също по този начин отстранява образуването на оток и последваща поява на целулит.

Смесете 1 с.л. настърган джинджифил с ½ л сок от джинджифил. Добавете 1½ ч.ч. eдра морска сол. Нанесете върху гъба и масажирайте всички проблематични зони.

2. Ускорява метаболизма и отстранява гаденето

Ако имате проблеми с храносмилането, страдате от морска болест или гадене по време на бременност, можете да дъвчете джинджифил или да добавите към чая си.

3. Укрепва ноктите и им оказва помощ да порастват

Разтопете 1-2 с.л. масло от карите (шеа). Добавете 1-2 ч.л. масло от авокадо, 3-5 капки етерично масло от джинджифил, 3-5 капки етерично масло от пачули и 5-7 капки етерично масло от лимон. Смесете и изсипете в изсъхнал чист буркан. Можете да го употребявате като маска или дружно с крем за ръце.

4. Укрепва имунитета

Благодарение на високата централизация на витамин С, витамини А и В, цинк, калций, йод, натурални антибиотици и антимикотици, джинджифилът укрепва организма и го прави по-устойчиви към разнообразни болести.

Добавете 1 ч.л. надробен джинджифил към 250 г черен или зелен чай. Накълцайте 3 лимона и 400 г свеж джинджифил и ги накиснете в 250 г мед. Консумирайте по 1 с.л. заран преди хранене по време на грипния сезон.



5. Успокоява болката

Джинджифилът се оправя добре с възпаленията и болките, в това число мускулни болки след интензивно физическо натоварване, менструални болки и артрит. Направете смес от джинджифил и куркума, сока от 2 лимона, 1 ч.л. мед и вода.

6. Стимулира работата на мозъка

Консумацията на джинджифил забавя стареенето и гибелта на мозъчните кафези и защищава от болести на Алцхаймер и Паркинсон. Освен това, той усъвършенства всички когнитивни функционалности и спомага за поддържането на остра памет.

7. Борба със стареенето

Джинджифилът съдържа голямо количество антиоксиданти, форсира възстановителните процеси в организма, обезврежда свободните радикали и токсините.

8. Помага при намаляване

Джинджифилът форсира метаболизма и понижава апетита. Добавете свеж джинджифил към закуската или обяда или на прахуляк в напитките.

9. Афродизиак

Джинджифилът се загатва в Кама Сутра и съгласно легендите, оказва помощ за поддържане на огъня във връзката. Джинджифилът подтиква кръвообращението, покачва нивото на хормоните и покачва чувствителността.

10. За сияйна кожа

Смеси равни количества настърган джинджифил, мед и лимонен сок, с цел да подмладиш кожата и да я накараш да засияе. Дръж маската на лицето 30 минути.

Източник: iwoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР