Джина Хаспъл, предложена от президента на САЩ Доналд Тръмп за

...
Джина Хаспъл, предложена от президента на САЩ Доналд Тръмп за
Коментари Харесай

За пръв път директор на ЦРУ е жена

Джина Хаспъл, препоръчана от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ, пое управлението на разследващото ведомство откакто Майк Помпео освободи поста, ставайки държавен секретар на Съединени американски щати, съобщи БГНЕС. Припомняме, че до момента Хаспъл беше зам.-директор на Централно разузнавателно управление на САЩ.
Джина Хаспъл е първата жена, която поема този пост. Веднага след оповестяването на името ѝ като вероятен правоприемник на Майк Помпео, The New York Times напомни, че през 2002 година тя е управлявала скришен затвор в Тайланд, където пандизчиите били подлагани на симулирано давене и други форми на малтретиране. Излезе информация и, че тя е поела напълно управлението на институцията малко след пика на мъченията, само че тя е взела участие в ръководството и преди този момент, въпреки и не като пръв шеф.
Хаспъл е била забъркана и в унищожаването през 2005 година на компрометиращи видеозаписи за техниките за разпит, прилагани върху доста пандизчии в Тайланд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР