Джими Шеризие, лидерът на хаитянската банда зад насилствения опит за

...
Джими Шеризие, лидерът на хаитянската банда зад насилствения опит за
Коментари Харесай

Лидерът на хаитянска банда предупреждава за гражданска война, освен ако премиерът Ариел Хенри не се оттегли

Джими Шеризие, водачът на хаитянската тайфа зад насилствения опит за събаряне на премиера Ариел Хенри, предизвести за революция и „ геноцид “, в случай че Хенри не се отдръпна.

Въоръжени незаконни групировки, които управляват огромни елементи от страната, започнаха координирано нахлуване, с цел да отстранят министър-председателя, когато той беше отвън страната предходната седмица.

Съобщава се, че Хенри, който трябваше да се отдръпна през февруари, се намира в Пуерто Рико, територия на Съединените щати, във вторник, откакто Доминиканската република отхвърли позволение на самолета му да кацне. Доминиканската република дели остров Испаньола с Хаити.

„ Ако Ариел Хенри не подаде оставка, в случай че интернационалната общественост продължи да го поддържа, ще се насочим право към революция, която ще докара до геноцид “, Шеризие, 46-годишен някогашен служител на реда, който носи името Barbecue и е под наказания на Организация на обединените нации за нарушение на правата на индивида, сподели пред кореспонденти в столицата Порт-о-Пренс.


Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР