Джил Байдън посети днес изненадващо Украйна. Първата дама на САЩ

...
Джил Байдън посети днес изненадващо Украйна. Първата дама на САЩ
Коментари Харесай

Първата дама на САЩ посети изненадващо Украйна в Деня на майката

Джил Байдън посети през днешния ден изненадващо Украйна. Първата дама на Съединени американски щати се срещна със брачната половинка на украинския президент – Володимир Зеленски, Олга Зеленска, с цел да покаже поддръжката на Съединени американски щати за Украйна, съобщи АП, представена от Българска телеграфна агенция.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 5097
Байдън стана най-високопоставената американска представителка, посетила Украйна от началото на продължаващия 10 седмици спор с Русия. " Исках това да стане на Деня на майката ", сподели американската първа дама на Зеленска. " Реших, че е значимо да покажем на украинския народ, че тази война би трябвало да спре, че тя е жестока и че народът на Съединени американски щати застава до народа на Украйна. " Байдън прекара два часа в Украйна. Тя влезе с кола от Словакия и посети намиращото се на 10 минути път кола обитаемо място Ужгород.



" Разбираме какво коства на първата дама на Съединени американски щати да пристигна тук по време на война, когато военни дейности се водят всеки ден и сирените за въздушна паника вият всеки ден, в това число през днешния ден ", сподели Зеленска.

Двете първи дами се срещнаха в дребна класна стая и се поздравиха пред кореспонденти, след което продължиха диалога си на четири очи. Училището, в което разговаряха, е превърнато в мигрантски център.

               
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР