Джил Байдън покани деца на ледената пързалка на Южната морава

...
Джил Байдън покани деца на ледената пързалка на Южната морава
Коментари Харесай

Джил Байдън покани деца на ледената пързалка на Южната морава край Белия дом

Джил Байдън предложения деца на ледената пързалка на Южната ливада до Белия дом през декември, с цел да се пързалят и да играят хокей, заяви АП. 

" Кой е подготвен да се пързаля? ", попита брачната половинка на американския президент Джо Байдън, откакто олимпийският първенец по фигурно пързаляне от 1988 година Брайън Бойтано и кученцето Снупи дадоха началото на програмата. 

По-рано през тази седмица Джил Байдън сподели празничната декорация в Белия дом, която би трябвало да помогне на посетителите да почувстват " магията, чудото и насладата " на празниците .

Ледената пързалка е с размери 15,2 на 21,3 м и ще бъде отворена през декември, само че Белият дом не е прецизирал дните и часовете. Деца от учебните заведения във Вашингтон, както и такива от фамилии на военнослужещи, чиновници в незабавната помощ и учители ще бъдат поканени да се пързалят. 

Първата дама си спомни по какъв начин се е пързаляла дружно със сестра си по замръзналата река Делауер като дете в Уилоу Гроув, Пенсилвания. " Прекарвахме часове върху леда, бузите ни ставаха розови от студа (...) Това е методът, по който децата виждат света по това време на годината - магия, знамение, наслада. Какво по-вълшебно от това да бъдеш на ледената пързалка на Южната ливада. Прекрасно е човек да огледа през прозореца и да види всичко това. "

Бойтано придружи първата дама на леда и се пошегува, че има още един костюм, ако Джил Байдън реши да се включи в шоуто. " Защо не? ", отговори Джил Байдън, смеейки се. След това тя зае мястото си измежду публиката и покри коленете си с одеяло. Температурата беше минус 1 градус по Целзий. 

Националната хокейна лига и Асоциацията на играчите ще се включат с уроци по програмата " Научи се да играеш, научи се да се пързаляш ". Седмичните тренировки са с включени безвъзмездни екипи за участващите. 

Това не е първата ледена пързалка до Белия дом. През 1980 година Джими Картър и брачната половинка му Розалин Картър откриха ледена пързалка на Южната ливада. Тогава участваше фигуристката Пеги Флеминг, а представянето й беше част от празничния коледен банкет. 

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР