Джил Байдън е получила пет пъти предложение за брак от

...
Джил Байдън е получила пет пъти предложение за брак от
Коментари Харесай

Джо Байдън предложил пет пъти брак на Джил, преди тя да приеме. Коя е новата първа дама на САЩ |

Джил Байдън е получила пет пъти предложение за брак от Джо Байдън, преди да одобри. Втората брачна половинка на определения за 46-и президент на Съединени американски щати е учителка, която споделя за себе си, че преподаването не е това, което прави, а това, което е. Когато брачният партньор ѝ е определен за кандидат-президента на Демократическата партия, тя се обръща към членовете на този конкрес от остарялата си празна учителска стая. А Джо Байдън я показва по този начин: " Помислете за любимия ви преподавател, който ви е дал увереността да вярвате в себе си. Ето подобен вид първа дама ще бъде Джил Байдън ".

Коя е Джил Байдън?

Джил Джейкъбс е родена през юни 1951 година в щата Ню Джърси, Съединени американски щати. Тя е най-голямата от пет сестри. Израства в предградие на Филаделфия. Преди да се омъжи за Джо Байдън, е брачна половинка на някогашния колежански футболист Бил Стивънсън.

Братът на Бил среща Джо и Джил три години, откакто той губи първата си брачна половинка и едногодишната им дъщеричка в автомобилна злополука през 1972 година По това време той е сенатор, а тя е още в колежа. 

" How did you get this number? "

Those were the first words I spoke to Joe when he called me out of the blue on a Saturday in 1975.

I’ll be speaking tonight at the. I hope you’ll tune in!
— Dr. Jill Biden (@DrBiden)

" Излизала съм с момчета, които носят дънки, сабо и тениска и когато той се появи на вратата в спортно палто и мокасини, си помислих: " Боже, това в никакъв случай няма да проработи, даже след милион години - споделя Джил пред Vogue за първата им среща. - Та той беше 9 години по-възрастен от мен! Но излязохме, гледахме кино лентата " Един мъж и една жена " в киносалона във Филаделфия и незабавно се харесахме. "

Казва, че Джо ѝ предложил пет пъти брак, преди тя да одобри. " Не бих могла да си разреша те (децата на Джо) да изгубят още една майка. Така че трябваше да бъда 100% сигурна ", изяснява тя.

Оженили се в Ню Йорк през 1977 година Дъщеря им Ашли се ражда през 1981 година През 2015 година туби сина си Бо, който умира на 46 от мозъчен израстък.

За кандидатирането му за президент споделя: " Знам, че в случай че поверим тази нация на Джо, той ще направи за фамилията ви това, което направи за нашето - ще ни събере и сплоти, ще ни помогне да преминем през времето на потребности, ще съблюдава обещанието на Америка към всички нас. "

Учителска кариера

69-годишната госпожа Байдън работи десетилетия като учителка. Освен бакалавърската си степен тя има и две магистърски, както и докторска (2007) от Университета в Делауер. Преди да се реалокира във Вашингтон, тя преподава в лицей и в психиатрична болница за младежи. Обръщението ѝ към конгреса на Демократическата партия е от остарялата ѝ класна стая в Delaware`s Brandywine High School, където преподава британски език от 1991 до 1993 година

Докато брачният партньор ѝ служи като вицепрезидент, госпожа Байдън е професор по английски в Northern Virginia Community College. " Преподаването не е това, което върша. То е това, което съм ", написа в Туитър тя през август.

Teaching is not what I do. It`s who I am.

I`ll be giving my convention speech tonight from my former classroom.

Brandywine High School. Room 232.
— Dr. Jill Biden (@DrBiden)

Политика

Г-жа Байдън носи купата " втора дама ", до момента в който брачният партньор ѝ е вицепрезидент, от 2009 година до 2017 година В този интервал работата ѝ включва разпространение на публичните колежи, покровителство за фамилии на военни и акции, свързани с предварителната защита на рака на гърдата. Тя стартира и самодейността " Обединени сили " дружно с първата дама Мишел Обама, която включва помощ за ветерани от войните и техните фамилии за достъпа им до просветителни стратегии и обезпечаването на благоприятни условия за работа.

През 2012 година тя разгласява детска книга, озаглавена " Не забравяйте, Бог благославя нашите войски ", учредена на опита на внучка ѝ, която е част от семейство на военни.

Тя е очевиден покровител на брачна половинка си по време на акцията през 2020 година и е до него по време на разнообразни събития и акции за набиране на средства.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР