> Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на Теленор БългарияГостуващите клиенти

...
> Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на Теленор БългарияГостуващите клиенти
Коментари Харесай

Теленор официално обяви търговския старт на своята 5G услуга в България

 > Джейсън Кинг, основен изпълнителен шеф на Теленор България
Гостуващите клиенти на Теленор станаха очевидци на скорости достигащи до над 1.5 гигабита в секунда за събаряне и 113 мегабита за качване на данни, демонстрирани редом посредством няколко приложения на 5G. На специфичното събитие за комерсиалния старт на 5G Теленор направи серия от демонстрации, които да покажат опциите на новата технология, като репортаж онлайн в 4K качество, виртуален гейминг, както и виртуални симулации на разнообразни приложения на 5G в няколко промишлености.

5G от Теленор е към този момент налично допълнително от 60 обитаеми места в цялата страна, в това число столицата София, Бургас, Варна и Пловдив, по-големи градове и морски курорти. Теленор бе първият мобилен оператор в България, който през 2019 година направи серия от демонстрации на опциите, които новата технология предлага. Сред тях бяха – първият 360-градусов медицински обзор от три разнообразни местоположения, както и първият концерт, излъчен с помощта на 5G.

Теленор разгласи, че стартира да предлага и закрепен интернет достъп посредством 5G. Услугата дава широколентови услуги до дома с помощта на безжична мобилна технология. Всички нови и сегашни клиенти към този момент ще имат достъп до доста високи и постоянни интернет скорости, които ще доближат до тях посредством висококачествената и надеждна 5G мрежа на Теленор.

" Откакто осъществихме първия 5G видео диалог през 2019 година, ние учим, тестваме и развиваме своята мрежа, с цел да можем да предложим на клиентите си допустимо най-хубавото 5G преживяване. Сега е точният миг и с огромна горделивост ние даваме началото на своята 5G услуга за всички наши клиенти ", сподели Джейсън Кинг, основен изпълнителен шеф на Теленор България. " Днес Теленор отваря нова страница в своя принос за цифровата промяна и развиването на цифровото общество в страната. Кауза, в която влагаме през последните 20 години и ще продължим и в бъдеще. Осигуряването на допустимо най-хубавото потребителско прекарване в нашата мрежа, както и основаването на удобни условия за клиентите и бизнеса във връзка с това постоянно да имат наличен, бърз и сигурен онлайн живот, остава наш водещ приоритет “, добави господин Кинг. 

Към момента над 55% от устройствата в портфолиото със смарт телефони на Теленор поддържат 5G съгласуваност. Клиентите на телекома ще имат достъп до от друг ценови клас, изцяло подготвени да работят в 5G мрежата.

" Стремежът ни е да предоставим 5G на всички. Ето за какво ще предложим 5G на всички наши клиенти без спомагателни разноски, като част от всички наши тарифни проекти с контракт. Уверихме се, че сме построили нужната 5G екосистема, която да даде опция за сполучливото внедряване на новата технология, започвайки от качествената мрежа от международна класа, минавайки през наличните тарифни проекти и стигайки до предлагането на необятен набор от 5G устройства. Основавайки се на най-хубавата 4G мрежа, четирикратно сертифицирана Bets in Test, разработихме 5G технологията, целяща да докара до даването на бързо, надеждно и предпазено мобилно преживяване ", сподели Богдан Узелац, основен търговски шеф, Теленор България.

До средата на идната година Теленор възнамерява бързо разширение на покритието на мрежата си, с помощта на което да заеме лидерска позиция в качеството и покритието на 5G мрежата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР