Джеймс Хардън поведе Филадалфия за победата над Бостън със 119:115.

...
Джеймс Хардън поведе Филадалфия за победата над Бостън със 119:115.
Коментари Харесай

Гениалността на Джеймс Хардън даде аванс на Филаделфия срещу Бостън

Джеймс Хардън поведе Филадалфия за успеха над Бостън със 119:115. Той означи 45 точки, с което оказа помощ на отбора си да вземе задатък от 1-0 в полуфиналите на Източната конференция на НБА.

" Хардън беше талантлив. Той резервира самообладание. Знаеше по кое време да нападна и по кое време да не го прави и сподели необикновено самообладание. Много съм благополучен за него, тъй като сподели на какво е кадърен. Беше приказен ", не пестеше похвали за звездата си треньорът на отбора Док Ривърс.

За последно Хардън бе минал границата от 40 точки преди две години, когато играеше с Бостън и означи 41 против Бруклин. А с днешното си достижение той изравни и върха си в плейофите. Направи го в отсъствието на Джоел Ембийд, към който през по-голямата част от сезона се градеше играта на тима. Сега обаче той бе заставен да пропусне мача, защото към момента лекува травма на дясното коляно. Хардън обаче се оправи чудесно с ролята на водач.

" Не влязохме в мача с упованието да загубим. Ние дойдохме тук, с цел да победим. Независимо дали Джо ще се върне или не, ние ще бъдем подготвени да се борим ", съобщи Хардън.

Тайрийз Макси добави 26 точки, а Тобиас Харис приключи с 18 за Филаделфия, който наниза 17 тройки пред погледа на Ембийд, наблюдавал мача от аварийна пейка. Той изкълчи дясното си коляно в мач №3 от серията Филаделфия - Бруклин Нетс в първия кръг на плейофите.

В края на мача Джейсън Тейтъм от Бостън, който приключи с 39 точки и 11 битки, не съумя да овладее топката след пас на Маркъс Смит, което даде опция на Пол Рийд да означи последния панер за гостите и да донесе успеха им.

Джейлън Браун добави 23 точки, а Малкълм Брогдън завърши с 20 за Селтикс.

Отборът на Бостън, който беше финалист предишния сезон в НБА, ще има опция да изравни серията в сряда, когато е идващият мач сред двата тима.

Никола Йокич осъществя 39 точки и завоюва 16 битки за триумфа на Денвър над Финикс с 97:87, с което тимът поведе с 2:0 победи в полуфинала на Западната конференция. Арън Гордън добави 16 точки, а Кентавиъс Колдуел-Поуп - 14. Джамал Мъри оказа помощ с 10 и 8 асистенции.

Девин Букър вкара 35 точки за Финикс, Кевин Дюрант приключи с 24, а Деандре Айтън с 14 за " Слънцата ", които изгубиха в хода на мача Крис Пол, който напусна с травма в третата част.

Финикс водеше с 3 точки преди последната част, само че тимът порпусна девет следващи стрелби и Денвър се откъсна напред с 5 точки, които увелихи до края. И двата отбора сподели положителни отбрани и неточна пукотевица в огромна част от срещата. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР