Джеймс „Джими“ Маршал Хендрикс, роден Джони Алън Хендрикс е един

...
Джеймс „Джими“ Маршал Хендрикс, роден Джони Алън Хендрикс е един
Коментари Харесай

Джими Хендрикс: най-виртуозният и харизматичен китарист

Джеймс „ Джими “ Маршал Хендрикс, роден Джони Алън Хендрикс е един от най-великите и незабравими американски китаристи, артисти, текстописци и продуценти на предишния век, считан за най-виртуозния и авторитетен реализатор на електрическа китара в историята на рок музиката.

Роден е на 27 ноември 1942 година.

>>> Разгледайте специфичната ни изложба с незабравимите цитати на Джими Хендрикс ТУК >>>

Изграждането му като музикант е повлияно от блус-китаристите Би Би Кинг, Албърт Кинг, Ти Боун Уокър и Мъди Уотърс.

Той обогатява метода на свирене на рок-китарата с потреблението на фийдбек, дисторшън и други специфични резултати, сходно на други китаристи като Дейв Дейвис от Кинкс и Пийт Тауншънд от Ху, само че дълбокото познаване на блус, соул и темп енд блус стилистиката разрешава на Хендрикс да доближи до едно неповторимо звучене и да сътвори несравним личен почерк.

Той също е приключен композитор, чиито песни са изпълнявани от стотици музиканти.

Хендрикс е един от първите, които употребяват звукозаписното студио за разширение и обогатяване на музикалните си хрумвания. Освен това, имиджът му на рок-звезда, го слага паралелно до Литъл Ричард, Чък Бери, Елвис Пресли и Бийтълс.

На 18 септември 1970, на 27-годишна възраст, е открит мъртъв в апартамент на хотел „ Samarkand “ в Лондон, а аргументите за гибелта му не са изцяло изяснени и до ден сегашен.

Въпреки ранната си гибел Джими Хендрикс остава незаличима диря в света на рок музиката със своя друг и новаторски жанр, театрално държание и харизма.

>>> Разгледайте специфичната ни изложба с незабравимите цитати на Джими Хендрикс ТУК >>>

 банери нови Edna

 банери нови Edna
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР