Джейми Лий Къртис си спомня за майка си Джанет Лий, ...

Джейми Лий Къртис си спомня за майка си Джанет Лий,

Джейми Лий Къртис и Мелани Грифит за работата на майките им с Алфред Хичкок

Джейми Лий Къртис си спомня за майка си Джанет Лий, която е една от легендите на Холивуд.
62-годишната актриса даде изявление пред колежката си Мелани Грифит за списание Interview. Двете дами се впуснаха в предишното и заговориха за своите майки, които също като тях са се занимавали с кино и са работили с Алфред Хичкок. Мелани Грифит е щерка на Типи Хедрен , която взема участие във филмите The Birds и Marnie, а Джанет Лийй се показва в Psycho от 1960 година.
„ Не знам той по какъв начин се е държал с майка ти, само че не е бил доста благ към моята “ , споделя Грифит. Къртис дава отговор, че Джанет надали би обърнала внимание на каквото и да е било неприятно отношение, тъй като е подхождала към всяка обстановка с позитивни страсти и се е опитвала да запомни единствено хубавите моменти. „ Мисля, че движението MeToo съществено щеше да я тормози. Не е хубаво да приказвам по този начин, тъй като тя е мъртва и аз поставям думи в устата ѝ, само че считам, че тя нямаше да каже нито една неприятна дума за Хичкок “, безапелационна е Къртис. Тя добавя, че най-евентуално майка ѝ и тази на Мелани Грифит са били в непрекъсната битка една с друга.
 Джейми Лий
Джанет Лий (по средата) и Джейми Лий Къртис (вдясно). Снимка: Getty Images
Джейми разкрива, че Джанет надали би се оплакала от нещо, тъй като се е опитвала постоянно да бъде признателна за опциите , които получава и да ги приема като голям армаган. „ Мисля, че това беше нейната философия. Просто поглежда към дадена обстановка и си споделя, че това е методът, по който всичко е трябвало да стане “.

Мелани Грифит макар че споделя напълно разнообразни истории за Хичкок . Тя споделя, че режисьорът е бил много нападателен към майка ѝ по време на работата им дружно. Типи Хендрен разкри през 2016 година, че Хичкок я е преследвал и полово насилвал през 60-те години на предишния век. „ Знаеш ли, че тя беше част от движението MeToo, само че по нейно време тези обвинявания не са били одобрявани. Била е заглушавана и самият Хичкок е правил всичко допустимо гласът ѝ да не се чуе “ , споделя Грифит.
 Мелани Грифит
Мелани Грифит и майка ѝ Типи Хедрен. Снимка: Getty Images
С този костюм тя се показа на аления килим на кино лентата си Halloween Kills, който се явява като дванадесетото протежение от хорър поредицата на Хичкок. Джанет Лий умира през октомври 2004 година на 77-годишна възраст.

Източник: tialoto.bg