Джейми Даймън, шефът на най-голямата американската банка - JPMorgan Chase,

...
Джейми Даймън, шефът на най-голямата американската банка - JPMorgan Chase,
Коментари Харесай

Шефът на JPMorgan: Секторът е оздравен 10 години след фалита на Lehman Brothers

Джейми Даймън, шефът на най-голямата американската банка - JPMorgan Chase, съобщи, че секторът е оздравен 10 години след банкрута на Lehman Brothers, който потопи света във финансова буря, съобщи Агенция Франс Прес.

Смекчавайки тона след словесна битка с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, основният изпълнителен шеф на JPMorgan Chase съобщи също така, в ефира на Ей Би Си, че Доналд Тръмп заслужава " прекомерно добра оценка " за удобното развиване на американската стопанска система.

" Банковата система е доста, доста, доста здрава. И регулаторите би трябвало да са удовлетворени, тъй като (фалитът) на Lehman Brothers през днешния ден не би се случил ", съобщи Даймън. Нюйоркската банка се срина през септември 2008 година, тласкайки света към най-тежката икономическа рецесия след 30-те години на предишния век.

" Някой ден може да има нова криза, само че тя няма да се дължи на банковата система, а евентуално на нещо друго ", добави шефът на най-голямата американска банка.

Той не се поколеба да припише на Тръмп като " непълен принос " положителното развиване на американската стопанска система, чийто напредък надвишава 4 %.

В сряда предходната седмица Даймън съобщи, че е " по-интелигентен " от президента на Съединени американски щати, само че по-късно обществено изрази страдание за тези свои думи. Тръмп, подигравайки се с хипотетичните му президентски упоритости, бързо го " отвърна " в Туитър: " Той няма нито потенциал, нито гений ".

В ефира на Ей Би Си Джейми Даймън още веднъж отхвърли да желае да взе участие в конкуренцията за Белия дом: " Човек в никакъв случай не трябва да споделя " в никакъв случай ", само че не ", напомня Агенция Франс Прес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР