Джейми Даймън отново се втурна да спасява банки. Главният изпълнителен

...
Джейми Даймън отново се втурна да спасява банки. Главният изпълнителен
Коментари Харесай

Джейми Даймън отново опитва да спасява банки. Предишният му опит не е добър

Джейми Даймън още веднъж се втурна да избавя банки. Главният изпълнителен шеф на JPMorgan поема самодейността в полемиките по какъв начин да се избави First Republic Bank, оповестява „ Уолстрийт джърнъл “, представен от сп. „ “.

First Republic Bank е под напън от изходящи депозити след колапса на Silicon Valley Bank по-рано този месец. Банкови ръководители, в това число Даймън, в този момент обмислят да влагат непосредствено в First Republic Bank, откакто преди уикенда не съумя да успокои нервите на вложителите. Вестникът оповестява, че банките може да трансфорат депозитите си във вливане на капитал.

Даймън е изиграл значима роля за убеждаването на банкови изпълнителни шефове да се съгласят на депозита от няколко милиарда $, препоръчан от министъра на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън по-рано през седмицата, написа Блумбърг. First Republic потърси JPMorgan за ликвидност още на 12 март, единствено няколко дни откакто Silicon Valley Bank сложена под контрола на федералните регулатори.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР