Джейк Денис (Андрети) спечели първото състезание от новата ера във

...
Джейк Денис (Андрети) спечели първото състезание от новата ера във
Коментари Харесай

Денис стартира сезона във Формула Е с победа

Джейк Денис (Андрети) завоюва първото съревнование от новата епоха във Формула Е – първата конкуренция с новите коли от Поколение 3 на пистата „ Ерманос Родригес ” в Мексико Сити.

Британецът започва втори, само че съумя да излезе отпред след неточност на потеглилия от полпозишън Лукас ди Граси (Махиндра) и по-късно резервира водачеството макар неколкократните излизания на колата на сигурността отпред поради произшествия. Още първоначално Джейк Хюз (Макларън) нападна Денис за второто място, само че офанзивата му не съумя, а първата кола на сигурността се появи малко след старта поради удара на Робин Фрайнс (Абт Купра) и Норман Нато (Нисан) на завой №10.

След рестарта Денис се опита да догони Ди Граси, само че доста бързо колоната отново мина зад кола на сигурността поради повредата в колата на Сам Бърд (Ягуар), която го извади от конкуренцията на първия завой.

Следващият рестарт пристигна в 10 обиколка и два тура по-късно натискът, който Денис упражняваше против Ди Граси даде резултат – бразилецът сбърка на първия завой и това разреши на Джейк да излезе отпред.

До 18 обиколка от в началото плануваните 36 задатъкът на Денис доближи 3,6 секунди, само че колата на сигурността се върна на пистата поради случая на Едоардо Мортара (Мазерати), който се завъртя и се удари в защитните стени на първия завой. Зелените знамена се появиха в 21 обиколка и Денис още веднъж се опита да се измъкне пред Ди Граси, който беше догонен от Паскал Верлайн (Порше). Верлайн нападна сполучливо второто място в 29 обиколка, като изпревари Ди Граси в завой №9.

Верлайн не съумя да догони Денис, а зад тях Ди Граси, който към този момент имаше проблеми с разхода на сила постави невероятни старания, с цел да задържи офанзивите на Джейк Хюз (Макларън) и Андре Лотерер (Андрети), с цел да се качи на подиума в първото си съревнование за Махиндра.

Заради честите появи на колата на сигурността надпреварата беше удължено с 5 обиколки, а малко преди края Лотерер измъкна 4-ото място на Хюз. Топ 6 добави Себастиен Буеми (Енвижън).

Това е 4-а победа за Денис във Формула Е, с която той поведе в класирането на старта на сезон 9, а идващите две съревнования са в Саудитска Арабия в края на месеца.

Снимка: Формула Е
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР