Джесика Пегула е първата финалистка на Мастъс турнира в Монреал

...
Джесика Пегула е първата финалистка на Мастъс турнира в Монреал
Коментари Харесай

Пегула хвърли бомбата в Монреал с победа над Швьонтек на полуфинал

Джесика Пегула е първата финалистка на Мастъс шампионата в Монреал след триумф над международната №1 Ига Швьонтек. Представителката на Съединени американски щати сподели по-здрави нерви, с цел да навакса пасив от 2:4 в третия сет и да се поздрави с крайната победа - 6:2 6:7(4) 6:4.


По този метод поставената под номер 3 в схемата си обезпечи място в конфликта за трофея, където нейна съперничка ще бъде победителката от срещата сред Елена Рибакина и Людмила Самсонова.

Срещата продължи малко повече от два часа и половина, като и двете тенисистки имаха доста слаб сервис и позволиха общо 20 пробива. В първия сет единствените две предпазени подавания бяха на Пегула за 4:2 и 6:2 и това се оказа основен миг за задатъка й.

И когато изглеждаше, че Пегула може да вземе мача в два сета, в играта й настъпи срив. Макар да се бори в тайбрека, тя трябваше да се помири, че след 4:3 в тази спомагателна част даде 12 следващи точки на полякинята.

В третия сет наклонността се резервира и Швьонтек поведе с 2:0 гейма, само че Пегула изравни за 2:2, връщайки пробива и по-късно направи един повече за 6:4 и триумф в три сета.

Полуфиналът сред Елена Рибакина и рускинята Людмила Самсонова бе отсрочен поради дъжд. Срещата би трябвало да се играе през днешния ден рано следобед, а единствено няколко часа по-късно една от двете ще се изправи против Пегула в спор за купата в Монреал. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР