Джереми Корбин се реши: лидерът на Лейбъристката партия ще използва

...
Джереми Корбин се реши: лидерът на Лейбъристката партия ще използва
Коментари Харесай

Лейбъристи срещу консерватори: Втори референдум, за да спрем Брекзит без сделка!

Джереми Корбин се реши: водачът на Лейбъристката партия ще употребява всички ѝ лостове, с цел да прокара решение за осъществяване на нов референдум " за " или " срещу " излизането на Великобритания от Европейски Съюз, в случай че тази седмица Народното събрание отхвърли различния ѝ проект за излизане от Съюза.
 Увеличава се натискът над Тереза Мей да отсрочи Брекзит до месец май  Британци и жители на Европейски Съюз в Кралството приканват за нов референдум в деня на евровота
Лидерът на главната опозиционна партия цели да се избегне " гибелен Брекзит ", към който - уверен е Корбин - консерваторите и премиера им Тереза Мей водят страната, пишат AFP и ДПА.

Очаква се лейбъристите да внесат корекция с искане Англия да остане в митническия съюз на Европейски Съюз и да резервира тясната си връзка с единния му пазар след планувания за 29 март Брекзит, а ако тя бъде отхвърлена - да внесат корекция за провеждането на втори референдум и " по един или различен метод " да положат всички старания страната да избегне Брекзит без съглашение с Европейски Съюз.

Въпреки че тази стъпка би възхитила депутати, Корбин може да срещне корав отпор на мнозина в Народното събрание, предвижда английският в. " Гардиън ".

Парламентът би трябвало да дебатира и да гласоподава в сряда идващите стъпки на страната по развода с Европейски Съюз.

Решението на лейбъристите е удар по напъните на министър-председателя Тереза Мей да завоюва поддръжка за ревизирано съглашение с Европейски Съюз, откакто първото препоръчано от нея бе отхвърлено. Тя се надяваше при гласоподаване в навечерието на Брекзит да притегли гласовете на депутатите, които биха я подкрепили единствено и единствено, с цел да се избегне разновидността Брекзит без договорка, само че които - дава си сметка тя - при други условия биха избрали втори референдум с алтернатива за оставане в Съюза.

Самата Мей изрично неведнъж обществено отхвърли вероятността за осъществяване на втори референдум.

Ако министър председателят не получи утвърждението на Народното събрание за съглашението, което ще им предложи, до 13 март, министри и депутати са решени да изискат отсрочване на Брекзит. Нагласите са датата да бъде отсрочена за месец май.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР