Джереми Корбин по-лош от Брекзит? Това е убеждението на много

...
Джереми Корбин по-лош от Брекзит? Това е убеждението на много
Коментари Харесай

Свръхбогатите британци са готови да си стегнат багажа, ако Корбин спечели изборите

Джереми Корбин по-лош от Брекзит? Това е убеждението на доста милиардери в Обединеното кралство, подготвени да си стегнат багажа или да реалокират своите активи в чужбина, в случай че на власт пристигна Лейбъристка партия, която няма да жали свръхбогатите.

Лидерът на главната опозиционна английска партия е с много леви убеждения и същинско чучело за най-богатите британци и чужденци, които от години се усещат в свои води, изключително в шикозните квартали на Лондон.

Определян от някои като социалист, цялостен противовес на милиардерите, Корбин води акция за парламентарните избори на 12 декември, чийто фокус е по-справедливото преразпределение на благосъстоянието.

В една страна, отслабена от десетилетие на строги икономии, въпросът за неравенството, от време на време крещящо, изигра основна роля при вота за Брекзит и ще бъде в центъра на прекомерно поляризирания избор сред Корбин и консерватора Борис Джонсън, произхождащ от доста заможно семейство.

Британският министър председател не се поколеба предходната седмица, започвайки предизборната си акция със публикация в консервативния вестник " Дейли телеграф ", да съпостави Корбин със Сталин. Той упрекна лейбъристкия водач, че ненавижда богатите.

Доказателство, че въпросът продължава да е доста настоящ и че класовата битка в Обединеното кралство надалеч не е завършила, са думите на правилния на Корбин народен представител лейбърист от Брайтън Лойд Ръсел-Мойл, декларирал в ефира на Би Би Си, че " никой в тази страна не би трябвало да бъде милиардер ".

Край на частните самолети

Мерките, за които приказват лейбъристите, закономерно карат богаташите да треперят. Те се боят от спомагателни налози върху приходите, които може да доближат 50 % от годишните приходи над 123 хиляди лири, върху наследството или частните учебни заведения.

Лейбъристите даже имат намерение да забранят частните самолети до 2025 година, с цел да спрат милиардерите " да унищожават климата ".

" Клиентите ни като цяло се безпокоят повече от Джереми Корбин, в сравнение с от Брекзит ", заключи Джон Хил от лондонската компания за ръководство на активи " Сондърсън хаус ".

Той стига до такава степен, че поучава клиентите си да не се поддават на суматоха и при нужда да изпълнят своите проекти да трансферират собствеността си.

В Обединеното кралство няма налог благосъстояние, а заможните заплащат ниски налози върху недвижимото си имущество. Дори е допустимо парите, които те печелят в чужбина, да не бъдат обложени с налози, в случай че непрекъснатото им местопребиваване не е в кралството.

Въвеждането на доста по-високи налози ще накара свръхбогатите да реалокират всичките си активи или част от тях на по-благоприятни места като Монако или Швейцария.

" Можем реалистично да чакаме, че държавно управление на Корбин ще докара до бягство на най-богатите хора от страната ", предизвестява Найджъл Грийн, общоприет шеф на финансовата консултантска компания " Дивиър ".
" Лош началник "
Грийн изяснява, че ултрабогатите " са мобилни по света ". " Ако тези хора желаят да заминат, а съгласно нашите констатации огромен брой от тях може да го създадат, ще пострадат държавните финанси ", счита той.

В Обединеното кралство живеят 151 милиардери. Най-богатите 1000 души и фамилии разполагат с общо 771 милиарда лири - исторически връх съгласно последното годишно изследване на в. " Сънди таймс " по въпроса.

Някои милиардери не крият ненавистта си към политиката на Корбин. Лейбъристкият водач окачестви Майк Ашли, който е отпред на бизнес империя, като " неприятен началник ". Полемичният предприемач отговори, че Корбин е " освен измамник, само че и негодник ".

Миналата седмица Корбин насочи нападки против херцога на Уестминстър поради земите, които има, против Джим Ратклиф, притежател на нефтохимическата компания " Инеос ", който трансферира благосъстоянието си в Монако, против медийния магнат Рупърт Мърдок и против Криспин Оди, президент на умозрителен фонд и покровител на консерваторите.

Малцина са богаташите, които поддържат лейбъристкия водач. Един от тях е Джон Милс, създател на веригата за артикули за дома Джей Ем Ел.

" Мнозина от нас (в бизнес средите) са обезпокоени от районните неравенства. Джереми има съвест и хрумвания да помогне на най-бедните хора ", сподели Милс пред " Сънди таймс ".
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР