Джереми Корбин по-лош от Брекзит? Това е убеждението на много

...
Джереми Корбин по-лош от Брекзит? Това е убеждението на много
Коментари Харесай

Свръхбогатите британци са готови да си стегнат багажа, ако Джереми Корбин победи на изборите

Джереми Корбин по-лош от Брекзит? Това е убеждението на доста милиардери в Обединеното кралство, подготвени да си стегнат багажа или да реалокират своите активи в чужбина, в случай че на власт пристигна Лейбъристка партия, която няма да жали свръхбогатите.

Лидерът на главната опозиционна английска партия е с много леви убеждения и същинско чучело за най-богатите британци и чужденци, които от години се усещат в свои води, изключително в шикозните квартали на Лондон.

Определян от някои като социалист, цялостен противовес на милиардерите, Корбин води акция за парламентарните избори на 12 декември, чийто фокус е по-справедливото преразпределение на благосъстоянието.

В една страна, отслабена от десетилетие на строги икономии, въпросът за неравенството, от време на време крещящо, изигра основна роля при вота за Брекзит и ще бъде в центъра на прекомерно поляризирания избор сред Корбин и консерватора Борис Джонсън, произхождащ от доста заможно семейство.

Британският министър председател не се поколеба предходната седмица, започвайки предизборната си акция със публикация в консервативния вестник " Дейли телеграф ", да съпостави Корбин със Сталин. Той упрекна лейбъристкия водач, че ненавижда богатите.

Доказателство, че въпросът продължава да е доста настоящ - и че класовата битка в Обединеното кралство надалеч не е завършила - са думите на правилния на Корбин народен представител лейбърист от Брайтън Лойд Ръсел-Мойл, декларирал в ефира на Би Би Си, че " никой в тази страна не би трябвало да бъде милиардер ".

Край на частните самолети
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР