Джереми Корбин обяви, че Лейбъристката партия е готова да подкрепи

...
Джереми Корбин обяви, че Лейбъристката партия е готова да подкрепи
Коментари Харесай

Лейбъристите подкрепят предсрочни избори преди Коледа

Джереми Корбин разгласи, че Лейбъристката партия е подготвена да поддържа предварителни парламентарни избори, откакто ЕС27 подсигурява ново отсрочване на Брекзит, написа " Гардиън ".

Днес Либералните демократи и Шотландската национална партия ще поддържат законопроект, импортиран от държавното управление на премиера Борис Джонсън, за образуване на предварителни избори. Лидерът на лейбъристите удостовери, че партията му също ще поддържа проектозакона.

Корбин съобщи на среща на кабинета в сянка, че е изпълнено последното изискване на лейбъристите за предварителен избор, а точно отбягване на Брекзит без договорка.

Сега чухме от Европейски Съюз, че отлагането на Брекзит до 31 януари е доказано, тъй че през идващите три месеца нашето изискване за отбягване на Брекзит без договорка е изпълнено, разгласи Джереми Корбин.

Сега ние ще стартираме най-амбициозната и радикална акция за действителна смяна в нашата страна, означи той.

От " Даунинг стрийт " оповестиха, че възнамеряват да насрочат изборите за 12 декември, само че през днешния ден източник от английското държавно управление означи, че ще са подготвени да одобряват смяна, в случай че бъде препоръчана от Либералните демократи и Шотландската национална партия да се проведат ден по-рано - 11 декември.

Източник от Либералните демократи съобщи, че партията е склонна да прегледа датата 11 декември. От Шотландската национална партия към момента не са взели решение.

Джонсън не съумя да получи нужната поддръжка от 2/3 болшинство в Камарата на общините при гласуването през вчерашния ден да се проведат избори на 12 декември. Вчера лейбъристите се въздържаха при гласуването.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР