Джеръми Хънт няма фискалната огнева мощ, за да предотврати изкачването

...
Джеръми Хънт няма фискалната огнева мощ, за да предотврати изкачването
Коментари Харесай

Данъчното бреме на Обединеното кралство ще достигне рекордно високо ниво, независимо от бюджета, констатира анализ

Джеръми Хънт няма фискалната огнева мощност, с цел да предотврати изкачването на налозите на Англия до рекордно високо равнище като дял от националния приход, без значение какво разгласи в бюджета за идната седмица, нов разбор откри.

Данъчните доходи, които представляваха към 33 % от националния приход в навечерието на пандемията, се чака да се повишат до 37,7 % до 2028-29 година – най-високото равнище от края на Втората международна война, съгласно проучване на мозъчния концерн Institute for Fiscal Studies.

Понастоящем се предвижда, че обществените разноски на Обединеното кралство ще намалеят от 44,8 % от националния приход през днешния ден до 42,7 % през 2028-29 година, само че това въпреки всичко ще да бъде с повече от 3 процентни пункта по-висока, в сравнение с през 2019 година, сподели IFS в отчет, оповестен във вторник.

Пол Джонсън, шеф на IFS, сподели, че това значи, че наследството на актуалното държавно управление на консерваторите ще бъде трайно нарастване на размера на страна...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР