Джентълменските им споразумения ги видяхме. Лъжливите джентълмени от ГЕРБ, ДПС

...
Джентълменските им споразумения ги видяхме. Лъжливите джентълмени от ГЕРБ, ДПС
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Джентълменските споразумения да си ги вземат и да ги занесат навътре в гардероба

" Джентълменските им съглашения ги видяхме. Лъжливите джентълмени от ГЕРБ, Движение за права и свободи и ПП-ДБ се наиграха едни с други и в действителност унищожиха Конституцията, вкараха страната в безпорядък и усилиха държавния дълг, мисля към 40 милиарда Тези кавалерски съглашения да си ги вземат и да си ги занесат някъде по-навътре в дрешника ".

Това прикани пред БНР ръководителят на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов.


Според него стопанската система не върви добре точно поради джентълменското им съглашение:

" Експертите на ГЕРБ във финансовата сфера са дясно мислещи. Знам какво приказваха, знам по какъв начин гласоподаваха на първо четене на бюджета. Някой им звънна по телефона и ги накара да гласоподават назад. Джентълменското им съглашение докара до това, че в пленарната зала се гласоподава един левичарски бюджет на Асен Василев, който усили държавния дълг. Инфлацията е 33% за 3 години поради неговите бюджети. Реалното нарастване на цените на продуктите и услугите, които употребяват хората, е несъмнено към 40-45% ".

По думите му част от антикорупционните закони са вкарани в Плана за възобновяване и резистентност " изцяло незаконно " по отношение на българската стопанска система:

" Вкарваш политически закони в проект, който подсигурява пари на страната за икономическо възобновяване. /.../ В този проект трябваше да има оферти по какъв начин тези пари да влязат за развиване на произвеждане и за отваряне на работни места, за възобновяване на стопанската система, а не за антикорупционни закони. Вкарвайки антикорупционните закони вътре - Асен и Кирил го направиха, тъй като смятаха, че ще ръководят дълго време и по този метод ще вкарат свои хора, тъй като Кирил в прав текст си споделяше - " На мен ми би трябвало КОНПИ като бухалка ". Сега се връща като бумеранг. Кирил Петков страдаше, че останалите репресивни органи са в ръцете на ГЕРБ и Движение за права и свободи, и сподели " На мен ми би трябвало подобен " ".
Тошко Йорданов счита, че в случай че в проекта имаше единствено стопански ограничения, щяхме да можем да вземем парите.

Освен това той попита: " Тези закони какъв брой време бяха в сглобката и не ги пробваха? Къде бяха ПП-ДБ - 9 месеца управляваха? ".

" От наша позиция няма проблем. Тези неща ще бъдат признати единствено на хартия и те няма да задействат в този момент или до изборите ", разяснява ръководителят на ПГ на Има Такъв Народ. Според него няма проблем да се одобряват разпоредбите, само че е значимо кои ще са хората.

" Това сигурно няма да стане в този парламент. Дали тези правила ще бъдат признати в този момент или по-късно, резултатът ще бъде същият ", счита той.

ПП-ДБ управляваха с ГЕРБ и Движение за права и свободи, те затлачиха тези закони, те не одобриха разпоредбите, акцентира още той. Според него част от предлаганите от ПП-ДБ закони са " отвратителни " и ще би трябвало да бъдат преработени. " Не виждам, в случай че влязат в пленарната зала, по какъв начин ще минат за 1 седмица, а те имат потребност от сериозен ремонт ", означи Йорданов. Според него лицемерието им е също " непоносимо ".

По думите му ПП-ДБ се пробват да се самоизперат от Пеевски.


В предаването " Неделя 150 " Тошко Йорданов прикани акад. Николай Денков да каже по кое време, в какъв формат и има ли очевидци, които да потвърдят, че Има Такъв Народ е предложил в третия мандат отпред на предлагания експертен кабинет да стои човек от Има Такъв Народ и да му каже името. Разговори за министър председател и министри въобще не сме водили, безапелационен бе той и съобщи, че това е " долна неистина ". Председателят на ПГ на Има Такъв Народ подсети, че тяхното предпочитание е било бъдещият министър председател да е допустим от всички.

Според него партийните министър председатели не са потребни в тази обстановка, тъй като няма партия с такова болшинство, че да може да ръководи сама.

Тошко Йорданов разяснява и разлома в Движение за права и свободи. " Нито госпожа Нейкова (бел. ред. ръководителят на ЦИК Камелия Нейкова) ми е звъняла да ме пита какво да прави, нито някой от нас ѝ е звънял да ѝ споделя какво да прави ", безапелационен бе той и изясни:

" Избираме експерт - госпожа Нейкова, и тя си носи отговорността за решенията ".


Според него подобен би трябвало да е методът и в държавното управление:

" Хората, които са на позиции, по този начин да си подберат екипа, че те да могат независимо да вземат решения и да ги извършват. Когато имаш стратегия, която искаш да изпълниш, намираш верния човек, който да има свободата да я извършва. Другото води до това, което сме сега като страна - зависимости, неверни решения, обедняване, чувство за неправда ".

По думите му това, което става, са оздравителни процеси в обществото. Това ще даде опция на партиите след изборите " да дишат по-свободно ", изрече мнението си депутатът и подсети:

" Тоягата е в гласоподавателя на избори ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР