Дженсън Бътън чувства, че спечелването на титлата в японските GT

...
Дженсън Бътън чувства, че спечелването на титлата в японските GT
Коментари Харесай

Бътън сравни титлата си в GT с Формула 1

Дженсън Бътън усеща, че спечелването на купата в японските GT серии в неговия дебютен сезон е толкоз огромен триумф, колкото триумфът му във Формула 1 през 2009 година Бътън и съотборникът му Наоки Ямамото завоюваха купата в шампионата този уикенд на японското трасе " Мотеги " с три точки преднина в генералното класиране по отношение на екипа с Lexus LC500 Ник Касиди и Рио Хиракава. С триумфа си Бътън стана първият водач, който печели купата в своя дебютен сезон в GT сериите.

" Състезанието на " Мотеги " бе мъчно. Те в никакъв случай не са лесни и това ги прави още по-специални. Шампионатът е един от най-коравите в света. Това го споделя човек, който е карал във Формула 1 за доста дълъг интервал. Чувствам се като посетител за този тим, тъй като хората в него се борят за купа от толкоз от дълго време ", показа Бътън. Благодарение на него и Ямамото Honda станаха първенци за първи път от 2010 година насам.
Jenson Button says Super GT title on his debut season is " just as big " an achievement as his Formula 1 Championship in 2009!

At 38-years-old, he's still winning! pic.twitter.com/LPkAvFVmht
— The Sportsman (@TheSportsman) November 11, 2018
" Не мога да бъда по-щастлив. Последният шампионат, който завоювах, бе преди девет години. Това е доста време ".

В заключителните обиколки на " Мотеги " Ник Касиди оказа съществено напрежение върху Бътън, само че въпреки всичко не го изпревари. Британецът пък съумя да показва напредъка си в оправянето с трафика на пистата. " Стресът от последния стинт ме направи с 10 години по-стар ", добави Бътън.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР