Дженифър Хермосо отпадна от състава на Испания, но 20 играчи, които подписаха писмо за отказ да играят мачове, бяха включени

...
Дженифър Ермосо не е посочена в състава от 23 жени
Коментари Харесай

Дженифър Ермосо не е посочена в състава от 23 жени на Испания, който ще се изправи срещу Швеция и Швейцария в предстоящите мачове, но 20 играчи, които са подписали писмо, отказващо да играят в двата мача, са включени.

Миналата седмица по-голямата част от отбора на Испания, спечелил Световното първенство, отказа да бъде повикан за мачовете от Лигата на нациите за жени, тъй като играчите продължават да настояват за „истински структурни промени“ в испанския футбол, след последиците от нежеланата позиция на бившия футболен шеф Луис Рубиалес целувка на La Roja звездата Hermoso.

Бившият президент на испанската футболна федерация Луис Рубиалес напуска съда на Аудиенсия Национал в Мадрид на 15 септември 2023 г. Пет дни след като подаде оставка като шеф на испанския футбол, Луис Рубиалес трябваше да бъде изправен днес в съда по обвинения в сексуално посегателство при насилствено целуване на жени на Световното първенство играч Jenni Hermoso. 46-годишният мъж е призован в съда Audiencia Nacional в Мадрид по обяд (1000 GMT), където ще се яви пред съдия Франсиско де Хорхе, който ръководи разследването. (Снимка от Thomas COEX / AFP) (Снимка от THOMAS COEX/AFP чрез Getty Images) Бившият президент на испанската футболна федерация Луис Рубиалес напуска съда на Аудиенсия Национал в Мадрид на 15 септември 2023 г. Пет дни след като подаде оставка като шеф на испанския футбол, Луис Рубиалес трябваше да бъде изправен днес в съда по обвинения в сексуално посегателство заради насилственото целуване на играчката Джени от Световното първенство за жени Ермосо. 46-годишният мъж е призован в съда Audiencia Nacional в Мадрид по обяд (1000 GMT), където ще се яви пред съдия Франсиско де Хорхе, който ръководи разследването. (Снимка от Thomas COEX / AFP) (Снимка от THOMAS COEX / AFP чрез Getty Images) Thomas Coex/AFP чрез Getty Images

Испания трябваше да обяви състав за следващите си два мача в петък, но отложи решението, след като 39 играчи, включително 21 от 23-те жени в отбора на Световното първенство, подписаха съвместно писмо, осъждащо Кралската испанска футболна федерация (RFEF).

Въпреки това Монсе Томе, който замени противоречивия треньор Хорхе Вилда след турнира, посочи 20 играчи, които са подписали писмото в последния й състав, който беше обявен в понеделник.

„Мисля, че това, което всички сме наясно, е, че живяхме в специална ситуация и всичко, което се случи тези дни, е, беше изключително“, каза Томе, попитан от репортери какво се е случило между петък и сега, за да включи тези 20 играчи, подписали общото писмо.

„Федерацията работи, за да може да говори с играчите. Аз също съм работил с тях. Слушахме ги, смятахме, че всички сме част от тази група и начинът е да имаме добра комуникация.

„Нова ера“

Когато беше помолен да обясни отсъствието на Ермосо, Томе каза, че иска да защити звездата, но остави отворена възможността тя да се върне в отбора в бъдеще.

„Първо, искам да кажа, че сме с Джени във всичко и с всички играчи“, добави Томе.

„Смятаме, че начинът да им помогнем е да бъдем близо до тях и да ги изслушваме. Като най-отговорно лице, както и моят персонал, стигнахме до заключението, че най-добрият начин да я защитим при това повикване е този начин.

Испания трябва да играе с Швеция и Швейцария съответно на 22 и 26 септември.

Томе каза, че е уверена, че всички посочени в състава, включително двама играчи, които не участваха на Световното първенство, ще бъдат напълно отдадени. Новият отбор трябва да се събере във вторник.

„Мисля, че на професионално ниво сме заобиколени от невероятна група играчи“, каза тя.

„Говориш ми конкретно за тези двама играчи, които не бяха на Световното първенство. Но както казах, започваме нова ера.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР