Джен отива на своя първи полуфинал в кариерата Втората голяма

...
Джен отива на своя първи полуфинал в кариерата Втората голяма
Коментари Харесай

Без нови сензации: Китайката Джен отказа рускиня от чудото

Джен отива на своя първи полуфинал в кариерата
Втората огромна сензация за деня при дамите не се състоя и няма да забележим две тенисистки отвън първите 70 на ранглистата една против друга на полуфинал на Asutralian Open.

Рускинята Анна Калинская се бе запътила към нова сензация, само че бе спряна с поврат от китайката Кинуен Джен, която я победи с 6:7, 6:3, 6:1.

21-годишната Джен е 12-а сложена в главната скица и е считана за новата звезда на китайския тенис, а с днешния си поврат тя съумя да се класира за своя първи полуфинал в Шлема.

Там Джен ще игре против огромната сензация в Мелбърн - украинката Даяна Ястремска, която потегли от квалификациите на шампионата, а към този момент е полуфиналист. И за двете това е дебютно присъединяване на полуфинал и надлежно една от тях за първи път в кариерата си ще се добере до край.

Иначе през днешния ден Джен сподели леки съмнения в първия сет, най-много що се отнася до реализирането на опциите си, а това докара нещата до тайбрек.

В него китайката имаше задатък от 4:3, само че загуби четири последнователни точки, а това означаваше сет за Калинскя със 7:4 в тайбрека.

От втората част обаче фаворитката Джен взе нещата в свои ръце, намира извънредно добре ориентирания си сервис, с който се слави, а това даде своето отражение в резултата.

Пробив й донесе сета с 6:3, а в решителния трети сет Джен бе още по-безпощадна и даде единствено гейм на вечер отчаялата се Калинская, като мачът бе затоврен с 6:1 в този трети сет.

Така полуфиналите при дамите наподобяват по следния метод:

Даяна Ястремска (Украйна) - Кинуен Джен (Китай)

Коко Гоф (САЩ) - Арина Сабаленка (Беларус)
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР