Джемил Чобан е необичаен овчар в района на Бодрум. Той

...
Джемил Чобан е необичаен овчар в района на Бодрум. Той
Коментари Харесай

Модерни времена: Пастир следи с дрон стадото си край Бодрум

Джемил Чобан е необикновен пастир в региона на Бодрум. Той употребява мотоциклет, с цел да се придвижва в региона и следи с дрон придвижването на козите, за които дава отговор.

41-годишният татко на три деца употребява дрона, с цел да ревизира стадото си от 600 животни, когато е разпръснато на необятна повърхност.



Чобан, чието фамилно име съответствува напълно инцидентно с специалността му, на турски „ овчар “, сподели, че обича работата си и в никакъв случай през живота си не е бил надалеч от животните.

Той добави, че в фамилията са овчари от генерации насам. " Трябва да се движа доста с животните всеки ден. Беше ми доста мъчно да пропътувам такива дистанции всекидневно. Козите са извънредно мобилни и постоянно се катерят на недостъпни места. Биноклите ми помогнаха доста първоначално. Първо си купих мотоциклет за бързо напредване “, сподели той. Сега употребява дрона тук-там, където не може да стигне.

Освен това мотоциклетът и дронът доста му оказват помощ да откри изгубените си животни.



„ Ако животно се загуби високо в планината, до която може да се стигне доста мъчно, от време на време това лишава час вървене пешком. Сега мога да ги проследя и доближи за минута благодарение на дрона и да ревизира бързо този район ", сподели той. Често звукът на дрона подмамва животните и може да ги насочи по пътя назад към стадото. Така даже може да не се постанова да вървя да ги прибирам, а те сами се връщат при мен.

Приятелите на Чобан го назовават ​​„ софтуерен овчар “, защото той употребява сполучливо технологията в специалността си. „ Намерих успокоение и огромно облекчение в грижите за животните “, сподели Чобан. Той добави, че се пробва да възпитава децата си с обич към животните.

Снимки Агенция Анадола
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР