Джеф Сешънс Съединените щати ще затегнат процедурите за даване на

...
Джеф Сешънс Съединените щати ще затегнат процедурите за даване на
Коментари Харесай

Домашното насилие вече няма да е основание за получаване на убежище в САЩ


Джеф Сешънс

Съединените щати ще затегнат процедурите за предоставяне на леговище, заяви министърът на правораздаването и основен прокурор Джеф Сешънс, представен от международните организации.

Сешънс означи, че домашното принуждение към този момент няма да е съображение за приемане на леговище в Съединени американски щати. Системата бе замислена да пази хора, бягащи от държавни злоупотреби, аргументира се той.

Твърденията за гонене от незаконни банди също към този момент няма да се брои за състоятелен претекст за приемане на леговище, означи Сешънс. Той разяснява, че " самият факт, че дадена страна може да има проблеми с ефикасното справяне с избрани закононарушения - като домашното и гангстерското принуждение - или че избрани групи от популацията е по-вероятно да станат жертви на закононарушение - не може самичък по себе си да стане причина за искане на леговище ".

Голям брой жители на централноамерикански страни като Гватемала, Хондурас и Салвадор, фамилии и непридружавани малолетни, желаят леговище в Съединените щати, бягайки от ендемичното принуждение в родните си страни, отбелязва Франс прес.

ДПА показва, че основният прокурор на Съединени американски щати има огромни пълномощия при разглеждането на молби за леговище.

По-рано Сешънс съобщи, че единствено 20 % от тези молби са обосновани, напомня Франс прес.

В началото на предишния месец президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подреди да бъдат съдени всички хора, влезнали нелегално в страната и децата да бъдат отделени от родителите си, когато фамилии пресичат дружно границата. Съответният закон бе прилаган рядко при ръководството на неговия предходник Барак Обама.

Този май арестите на границата са били със 160 % повече в съпоставяне със същия месец предходната година.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР