Джеф Безос загуби за кратко титлата си на най-богат човек

...
Джеф Безос загуби за кратко титлата си на най-богат човек
Коментари Харесай

Джеф Безос отстъпи титлата си Най-богат човек на планетата на магната Бернар Арно

Джеф Безос загуби за малко купата си на най-богат човек на планетата на 20 юли, когато галактическият му транспортен съд Blue Origin с него на борда доближи " ръба на Космоса " по време на към 11-минутния полет. След обаче той мигновено си я върна.

Сега обаче мултимилиардерът още веднъж остана без влиятелната си купа, само че този път, тъй като чистата стойност на положението му се срина единствено за ден с 13,9 милиарда $, оповестява MarketWatch.

Богатството на Безос понижа значително, защото в края на предходната работна седмица акциите на Amazon се сринаха със 7% вследствие на по-слабите от предстоящото финансови резултати на софтуерния колос през второто тримесечие.

Това разреши на френския магнат Бернар Арно да претендира за позицията на най-богат човек на планетата. Арно оглавява конгломерата за първокласни артикули LVMH, чиито дъщерни сдружения включват Louis Vuitton, Sephora, MoëtChandon и TiffanyCo.

Пандемията не попречи на Бернар Арно да усили благосъстоянието си и той го направи с близо 100 милиарда $ през първата година от нея.

В началото на тази седмица чистата стойност на благосъстоянието на Арно доближи към този момент 195,8 милиарда $, до момента в който това на Джеф Безос се прави оценка на 192,6 милиарда $.

Безос влезе в историята през 2020 година като първият човек, спечелил 200 милиарда $, защото по това време неговата компания Amazon се радваше на огромни облаги поради наложения Covid локдаун по света, довел до мощно повишаване на акциите на водещата компания за електронна търговия на дребно.

Двамата милиардери си съперничеха за първото място на най-богатите в света през май и юни тази година, преди да бъде комплициран завършек на 50-дневната поредност за Безос отпред на класацията, съгласно списание " Форбс ".

В света има общо 2755 милиардери, 86% от които са по-богати, в сравнение с преди година, като общото им благосъстояние се усили с 5 трилиона $ през 2020 година.

Още от АМЕРИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР