Джеф Безос, най-богатият човек в света, става все по-богат по

...
Джеф Безос, най-богатият човек в света, става все по-богат по
Коментари Харесай

Най-богатият човек в света Джеф Безос стана по богат по време на пандемията

Джеф Безос, най-богатият човек в света, става все по-богат по време на пандемията от ковид след рекордното повишаване на акциите на " Амазон " (Amazon), оповестява ДПА, представена от БНР.

Котировките на колоса в онлайн търговията през вчерашния ден се покачиха с 5 на 100 до историческия най-много от 2238 $ за акция, от което Безос печели като главен акционер в компанията.

Според показателя на милиардерите на " Блумбърг " активите на Безос са нараснали цената си с 24 милиарда $ до 138,5 милиарда $ от началото на 2020 година.

Услугите за доставки на " Амазон " се радват на огромно търсене, защото хората си стоят у дома поради епидемията от Covid-19.

Компанията се бори да отговори на търсенето и клиентите би трябвало да се помиряват със закъснение на доставките или не съумяват да създадат поръчка.

Амазон е упреквана също така, че не прави задоволително за отбраната на чиновниците и куриерите си от ковид.

Инвеститорите обаче наподобява не се смущават от тези проблеми и макар цялостния спад на фондовите пазари акциите на " Амазон " са поскъпнали с близо 25 % от началото на годината.

" Амазон " разгласи по-рано, че ще наеме в допълнение изначало 100 000, а по-късно още 75 000 чиновници, напомня ТАСС. Компанията заяви също по този начин, че усилва почасовото възнагражение с по 2 $ в Съединени американски щати и Канада и 2 евро в доста страни от Европейски Съюз. Мерките са нужни на онлайн колоса, за дас е оправи със забележителното увеличение на поръчките на фона на затворените физически магазини поради пандемията.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР