Джеф Безос харчи десетки милиони долари за разработване на изкуствено

...
Джеф Безос харчи десетки милиони долари за разработване на изкуствено
Коментари Харесай

Джеф Безос харчи десетки милиони долари за разработване на изкуствено месо

Джеф Безос харчи десетки милиони долари за създаване на изкуствено месо, като част от самодейността на милиардера на стойност 1 млрд.  $ за справяне с въздействието на храната върху климата.

Фондът на милиардера ще влага 60 милиона доларa за основаването на Центрове за „ различни протеини “.

„ Трябва да изхраним 10 милиарда души със здравословна и устойчива храна през този век, като в същото време пазиме нашата планета. Можем да го създадем и това ще изисква доста нововъведения. Нашият свят е подготвен за промяна “, съобщи зам.- ръководителят на Bezos Earth Fund  Лорън Санчес.

Джеф Безос харчи десетки милиони долари за създаване на изкуствено месо

Инициативата за 1 милиарда $ на Безос цели промяна на международната верига за доставки на храни с обяснението „ битка с климатичните промени “. Хората се предизвикват да преминат от диета, основана на месо, към изкуствено месо, инсекти и растителни храни, защото за тяхното развъждане не се отделят толкоз въглеродни излъчвания.

Новите ограничения за битка с климатичните промени доведоха до всеобщи митинги на земеделските производители в Европа. Те упрекнаха Брюксел, че се пробва да убие дребните ферми посредством драконовски ограничения против „ замърсяването с парникови газове “.

Ако планът за изкуствено месо бъде осъществен и хората стартират да ядат изкуствено месо, това значи, че доста от животновъдите ще изгубят поминъка си, а месото към този момент ще се отглежда в лаборатории, а не във ферми.

Основателят на Amazon си върна мястото на най-богатия човек в света в Bloomberg Billionaires Index, напомня SafeNews.

В джоба си Джеф Безос има а 200 милиарда $, съгласно класацията. Така той изпреварва шефа на Tesla Илон Мъск с 198 милиарда $.

Източник: obektivno.bg

За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Още вести четете в категория Бизнес.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР