Джеф Безос е едно от най-известните имена в технологичния свят.

...
Джеф Безос е едно от най-известните имена в технологичния свят.
Коментари Харесай

8 факта, които може би не знаете за Джеф Безос - един от най-богатите хора в света

Джеф Безос е едно от най-известните имена в софтуерния свят. Освен, че е прочут с построяването на интернет империята си Amazon той, дружно с Илън Мъск, е един от двамата най-богати хора в света с чисто положение над 180 милиарда $.

Надали има човек, който да знае името му и да не е чувал историята за това по какъв начин той основава днешният софтуерен колос в гараж. От Business Insider описват забавни обстоятелства за него, които надалеч не са толкоз познати.

Майка му Жаклин е тийнейджърка, когато Джеф се ражда

Жаклин едвам е навършила 17 години, когато през 1964 година се ражда синът ѝ. От управлението на учебното заведение, в което е тя дотогава, ѝ споделят, че няма да може да приключи образованието си там. В последна смета получава позволение да продължи да учи там.

Биологичният татко на Джеф Безос е бил цирков актьор

Тед Йоргенсен е биологичният татко на Безос и като млад той е цирков актьор. Двамата с майка му се женят, само че едвам година след сключването на брака се развеждат. Той умира през 2015 година.

От дете се интересува от това " по какъв начин работят нещата "

Още като дребен Джеф Безос разглобява разнообразни неща вкъщи. Към момента, в който влиза в гимназия, той към този момент е трансформирал фамилния гараж в лаборатория за личните си изобретения.

Създава първия си бизнес в учебно заведение

Докато е възпитаник през летата Безос работи в McDonald " s. В гимназията, дружно с тогавашната си другарка, провежда летен учебен лагер. В него се включват шестима възпитаници, които заплащат по 600 $ такса.

През 90-те години работи на " Уолстрийт "

Безос приключва Пристънския университет с тапия по компютърни и инженерни науки. След това той работи в няколко финансови компании на " Уолстрийт ".

Първоначално възнамерява да кръсти компанията си Cadabra

Джеф Безос желал по-магично име за компанията си и желал тя да носи името Cadabra. В последна сметка обаче взема решение да я назова на най-голямата река в света, а асоциацията е с това, че желае да сътвори най-голямата библиотека до момента.

Джеф Безос оцелява в злополука с хеликоптер през 2003 година

Той се вози на борда на хеликоптера със своя юрист и още двама души, в това число водача. Те катастрофират поради доста мощен вятър, само че се разминават с леки пострадвания.

Безос има епизодична роля в Star Trek Beyond

През 2016 година той изиграва ролята на извънземен. По времена фотосите той провокира вниманието на снимачния екип, като идва с три лимузини и деветима телохранители.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР