Джебчийски банди по морето атакуват туристите в разгара на лятото.

...
Джебчийски банди по морето атакуват туристите в разгара на лятото.
Коментари Харесай

25% спад на джебчийските кражби по морето

Джебчийски банди по морето нападат туристите в разгара на лятото. Полицията обаче регистрира по-малко похищения този сезон.

„ Като цяло тази година отчитаме спад на осъществените закононарушения с към 25% спрямо предходната година. Преобладават сигналите от Свети Влас и Несебър. Кражбите са над 30% по-малко. Най-вече се касае за дребни обири и ежедневни хулигански прояви, които прерастват в сбивания. Няма тежки произшествия. Най-много сигнали в интервала петък-неделя”, изясни Живко Даскалов, шеф на РУП-Несебър пред БТВ.

Седем акта и две затворени нощни заведения в границите на няколко дни. След като пое контрола върху шумните заведения това лято, полицията в „ Слънчев бряг” се похвали, че сигналите за мощна музика вечер внезапно са спрели.

„ При приемане на сигнал за нарушаване на нощната тишина, адресът се посещава неотложно. Служителите на място сформират акт за административно нарушаване на шефа на заведението. Установяват се очевидци и следва документално предписание да не се позволява повече сходно нарушаване. Към сегашния миг сме затворили две заведения, за които имаше много сигнали”, изясни Павел Колев, шеф бранш „ Охранителна полиция” в РУП-Несебър.

"След затварянето на двете питейни заведения мога да кажа, че на този стадий музиката е доста слаба и съвсем нямаме оплаквания”, добави Колев.Проблем остават кражбите. Още при започване на ваканцията си в Свети Влас компания от Франция се разделя с огромна сума пари и документи. 90% от жалбите на непознатите туристи са свързани с обири, признават и командированите в курорта служители на реда.

Претъпканите градски рейсове са парадайс за джебчиите, които се сливат с туристите. Кражбите мъчно се потвърждават, в случай че няма очевидци.

В Царево измежду бял ден туристка открадна тротинетка, оставена пред магазин. За похищение на вниманието дамата употребила помощта на личния си наследник. След публичното неодобрение в обществените мрежи крадлата бързо била разпозната и върнала тротинетката.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР