Джаред Къшнър, зет на бившия американски президент Доналд Тръмп, потвърди

...
Джаред Къшнър, зет на бившия американски президент Доналд Тръмп, потвърди
Коментари Харесай

Зетят на Доналд Тръмп инвестира милиарди в Сърбия и Албания

Джаред Къшнър, шурей на някогашния американски президент Доналд Тръмп, удостовери в петък, че завършва огромна договорка за недвижими парцели в Албания и Сърбия, заяви английското издание „ Телеграф ", представено от албанския уебсайт „ Албениън дейли нюз ".

Плановете на Къшнър на Балканите наподобява се реализират посредством връзки, открити по времето, когато Тръмп е бил отпред на страната, отбелязва изданието. Къшнър, който беше старши консултант на Тръмп, сподели, че работи върху покупко-продажбите с Ричард Гренел, който за малко изпълняваше длъжността шеф на националното разузнаване при Тръмп и беше дипломат в Германия и специфичен делегат за Балканите.

Единият от плановете ще бъде развиването на остров край крайбрежията на Албания, който да бъде трансфорат в първокласна туристическа дестинация.

Според сръбски народен представител и компанията на Къшнър вторият план възнамерява построяването на първокласен хотел, 1500 жилищни здания и музей в Белград, столицата на Сърбия. Строежът се възнамерява в някогашния щаб на югославската войска, погубен през 1999 година при бомбардировката на НАТО.

И двата плана ще употребяват територия, следена от държавните управления все още, което значи, че ще би трябвало да се реализира съглашение с задгранични държавни управления.

Третият план, също в Албания, ще бъде за създаване на няколко хотела и стотици вили в региона на Вльора, в крайбрежния регион на Южна Албания.

Къшнър ще взе участие в плановете посредством капиталовата си компания „ Афинити Партнърс " (Affinity Partners), която разполага с 2 милиарда $, вложени от публичния капиталов фонд на Саудитска Арабия, както и от други вложители.

„ Много се вълнуваме ", сподели Къшнър в изявление. „ Все още не сме завършили тези покупко-продажби, тъй че е допустимо да не се осъществят, само че работихме доста интензивно и сме доста близо ".

Робърт Вайсман, президентът на американската неправителствена организация „ Пъблик ситизън " (Public citizen), която проследяваше бизнес покупко-продажби, считани за спор на ползи по време на администрацията на Тръмп, сподели, че плануваните от Къшнър покупко-продажби са неетични и единствено ще издигнат нови въпроси по отношение на фамилията на Тръмп, изключително в случай че той бъде определен на президентските избори в Съединени американски щати.

„ В този стадий от президентските избори Джаред Къшнър би трябвало да замрази всички нови капиталови проекти ", сподели Вайсман. „ Този съответен капиталов проект наподобява включва най-лошите от всички корупционни трендове на администрацията на Тръмп и на семейство Тръмп ".

Участието на семейство Тръмп в задгранични бизнес покупко-продажби се трансформира в огромна тематика по време на мандата на Тръмп, като критиците даже упрекват фамилията, че е спечелило нелегално от задгранични заплащания, отбелязва „ Телеграф ". Тези изказвания бяха отхвърлени като противоречиви от Върховния съд на Съединени американски щати, когато Тръмп напусна Белия дом, само че биха могли да бъдат отворени още веднъж, в случай че той получи втори мандат.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР