Джаред Брайтуайт и Антъни Гордън получиха първи покани за националния

...
Джаред Брайтуайт и Антъни Гордън получиха първи покани за националния
Коментари Харесай

Саутгейт викна двама дебютанти за контролите с Белгия и Бразилия

Джаред Брайтуайт и Антъни Гордън получиха първи предложения за националния тим на Англия, само че селекционерът Гарет Саутгейт по този начин и не откри място за Калвин Филипс.

Това е предпоследният лагер на националния тим на страната преди да бъде оповестена финалната селекция за Европейското състезание това лято в Германия. Брайтуайт е централен бранител на Евертън, а 23-годишният Гордън е нападател на Нюкасъл.

Филипс беше изваден от състава действително откакто изпадна в неприятна форма след присъединението си през януари чартърен в Уест Хам. Също по този начин той беше отговорен за попадението на Борнемут, а предишния месец беше отхвърлен с червен картон с Нотингам и излезе на полувремето при 2:2 с Бърнли.

Джо Гомес, който има 11 мача за страната и последният му е от октомври 2020-а година, още веднъж е извикан. Англичаните ще имат две контролни срещи на Уембли с Белгия и Бразилия. Нападателят на Брентфорд Айвън Тони се връща в тима при първата си опция, откакто изтърпя наказване от осем месеца отнемане от спортни права поради присъединяване в нерегламентирани залагания. Рахийм Стърлинг обаче още веднъж не е в групата.

" Е, мисля, че Калвин Филипс знае какво мислим за него. Когато е в добра форма, е значим футболист за нас. Но сега не е задоволително положително положението му. Говорихме с него и считам, че ме разбра. Филипс има всички качества, с цел да си проправи път назад. Просто би трябвало да откри този темп и убеденост, тъй като там има извънреден състезател ".

Гарет Саутгейт разкри, че бранителят на Арсенал Бен Уайт е щял да бъде в състава от 25 индивида, само че не е поради персонално решение по отношение на Англия.

" Ясно е, че е във форма и не мога да седнал съм тук и да споделям, че той не заслужава да взе участие ", изясни Саутгейт.

" Получихме позвъняване от Еду (спортния шеф на Арсенал) предходната седмица и той ни сподели, че Бен не желае да бъде обсъждан за тимовете на Англия сега. За мен това е огромен позор. Той е състезател, който взехме на Европейското през 2021-а, взехме го и на Мондиала в Катар.

В някои публикации прочетох, че Бен Уайт има проблеми с помощник-треньора Стив Холанд, само че това не е правилно. Той няма проблеми с никой от нас ", разяснява още ядосаният по тематиката треньор.

Относно Брайтуайт треньорът сподели: " Ясно е, че е добър футболист, играе с левия крайник. Сезонът му досега в Евертън е ОК. Постоянен е и точно заради това го викаме ". Гордън - другият дебютант, е забил 10 гола за Нюкасъл от началото на сезона. " Както и при Брайтуайт, представянето му е положително и непрекъснато. Още през ноември мислехме да го извикаме, само че в този момент му се случи, тъй като вкарва регулярно. Също по този начин работи за тима, а такива хора си трябват ".

Сам Джонстън, Джордан Пикфорд и Аарън Рамздейл са тримата вратари, а в офанзива е и Хари Кейн, който е капитан на тима, както и Букайо Сака, Маркъс Рашфорд, Коул Палмър и Оли Уоткинс. Джуд Белингам също е в тима, както и Фил Фоудън, Джеймс Мадисън, Джордан Хендерсън и Деклан Райс за средата на терена.
 Артета даде съвет на Саутгейт за Рамсдейл
Артета даде съвет на Саутгейт за Рамсдейл

Ето подробности

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР