Джапан еърлайнс (Japan Airlines Co.) планира да предостави в началото

...
Джапан еърлайнс (Japan Airlines Co.) планира да предостави в началото
Коментари Харесай

Авиолинии дават по 1400 долара надбавки, за да повишат морала на служителите си

Джапан еърлайнс (Japan Airlines Co.) възнамерява да даде при започване на юли близо 150 000 йени (1400 долара) специфични надбавки на към 36 000 души или съвсем всички чиновници на превозвача и фирмите от групата , оповестиха през днешния ден източници, представени от Киодо.

Мярката има за цел да увеличи морала на чиновниците, като в това време самолетната компания ще понижи на половина летните бонуси по отношение на миналогодишните поради мощния спад на приходите, провокиран от пандемията от ковид, настояват източниците.

Председателят Йошихару Уеки и президентът Юджи Акасака няма да получат
бонуси, а другите ръководители ще орежат бонусите си със 70 %.
Изплащанията на надбавките ще възлизат на общо към 5 милиарда йени. Джапан еърлайнс се надява парите да оказват помощ и за компенсиране на връзките и други разноски, свързани с отдалечената работа.

От март компанията предизвиква чиновниците да работят от у дома в опит да сведе посещаемостта в офиса до 60 % или по-ниско, напомня Киодо.
За първите три месеца на годината японският транспортьор регистрира чиста загуба от 29,9 милиарда йени, оставайки на алено за четвърто следващо тримесечие за първи път откогато през 2012 година още веднъж излезе на борсата след банкрут.

В петък Джапан еърлайнс заяви, че се стреми да притегли 500 милиарда йени от кредитори, с цел да укрепи финансовите си позиции, в миг когато би трябвало да се оправи със спад на търсенето поради пандемията.

Също като други самолетни компании, и Джапан еърлайнс понижи доста вътрешните и интернационалните си полети.

Още от този месец обаче японският транспортьор чака възобновяване на пътникопотока по вътрешните направления, откакто в петък държавното управление анулира и последните рекомендации да не се пътува вътре в страната.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР