Джанлуиджи Буфон се завръща в "Ювентус" като свободен агент, съобщават

...
Джанлуиджи Буфон се завръща в "Ювентус" като свободен агент, съобщават
Коментари Харесай

Буфон отново в Ювентус

Джанлуиджи Буфон се завръща в "Ювентус " като свободен сътрудник, оповестяват международните организации. Легендарният вратар е минал медицинските прегледи и е подписал контракт с първенеца на Италия за един сезон - до 30 юни 2020 година. За това той ще вземе 1.5 млн. евро годишна заплата.

41-годишният Буфон изкара една година в "Пари Сен Жермен " през предишния сезон.

Буфон има 17 сезона в "Юве " и остана даже когато тимът игра в Серия Б.

Той има извоювани Купа на УЕФА с "Парма ", девет трофеи в Серия А с "Ювентус ", международната купа през 2006 година с националния тим на Италия, като е и първенец на Франция с "Пари Сен Жермен ".

Единственото, което му липсва, е победа в Шампионската лига, където досега има три изгубени финала - през 2003, 2015 и 2017-а.

Джанлуиджи Буфон (Gianluigi Buffon) е роден е на 28 януари 1978 година в град Карара.

Той беше капитан на националния тим на Италия от 2010 година до 2017 година. Изиграл е рекордните 175 мача за "Скуадра адзура " в интервала от 1997 до 2017 година и е взел присъединяване на пет международни и четири европейски шампионати.

До момента Буфон е изиграл 641 мача в Серия А, като единствено Малдини има записани повече - 647.

Според доста експерти и почитатели Буфон е един от най-хубавите вратари в историята на футбола, като е печелил наградата "Вратар на годината в Серия А " рекордните осем пъти. Буфон става международен първенец с Италия през 2006 година. През 2013-а е разгласен за най-хубавия вратар на 21 век от Международната федерация по футболна история и статистика.

Буфон произлиза от спортно семейство, като майка му е дискохвъргачка, а татко му е щангист. Двете му сестри са се занимавали с волейбол, а чичо му с баскетбол. Футболната легенда Лоренцо Буфон пък е братовчед на дядо му.

На 16 юни 2011 година се дами за чешкия модел Алена Середова, от която има двама сина, Луис Томас (чието второ име е определено в чест на идола на Буфон - вратаря на Камерун на Световното състезание през 1982 година Томас Н'Коно) и Давид Лий. Двамата се разделят през 2014-а. Понастоящем е в сантиментална връзка с журналистката на Sky Илариа Д'Амико, от която има трети наследник.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР