Джанис Париат ни понася на едно екзотично и освобождаващо духа

...
Джанис Париат ни понася на едно екзотично и освобождаващо духа
Коментари Харесай

Предложение за четене: „Сърцето с девет стаи” - филигранен роман от Джанис Париат

Джанис Париат ни понася на едно екзотично и освобождаващо духа странствуване с романа си „ Сърцето с девет стаи “.

Възхитително тънък и рефлективен роман за това по какъв начин любовта в никакъв случай не остава неизменима и остава да живее в сърцето на човек даже откакто някой е затворил вратата зад него...

„ Сърцето с девет стаи “ е предизвикателна по конструкция книга, хипнотизираща биография на героиня, която читателите ще опознаят само през очите на хората, останали задълго или от време на време напълно за малко в живота ѝ.

Калейдоскопична история за млада жена, която следваме в пътуването ѝ към себе си, пътешестване сред Изтока и Запада, в познати, само че безименни градове. Девет души описват за връзките си с нея – една и съща жена, която са обичали или която ги е обичала. Вдъхват ѝ живот и я доближават до нас, само че тя не стопира да ни се изплъзва, защото не чуваме нейния личен глас.

За създателя

Джанис Париат е носителка на влиятелната премия за млад публицист на „ Сахитя академи ” и на премията „ Кросуърд ”, създател на разкази и стихотворения.

Изучава британска литература в колежа „ Свети Стефан ”, Делхи, и история на изкуството в Училището за източни и африкански проучвания, Лондон.

Живее в Индия и желае да овладее по-добре италианския език, защото е живяла няколко години в Торино.

„ Сърцето с девет стаи “ е моден разказ за нежната, фрагментирана природа на идентичността. За това по какъв начин другите ни виждат единствено късче по късче, на части, и по какъв начин от време на време сме склонни да ставаме такива, каквито сме в техните очи.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР