Джанан Кафтанджъоглу, председател на истанбулската организация на основната опозиционна сила

...
Джанан Кафтанджъоглу, председател на истанбулската организация на основната опозиционна сила
Коментари Харесай

Оправдаха турска опозиционерка по обвинение за обида на директора по комуникациите на Реджеп Ердоган


Джанан Кафтанджъоглу, ръководител на истанбулската организация на главната опозиционна мощ в Турция - Народнорепубликанската партия (НРП), бе оправдана през днешния ден от турския съд в заведеното против нея дело за засегнатост на ръководителя на Дирекцията по връзки на турското президентство Фахреттин Алтун.

Преди две години против Джанан Кафтанджъоглу бе заведено дело в първоинстанционен съд поради изказвания в обществените медии по адрес на Фахреттин Алтун, които съгласно обвиняването съставляват „ засегнатост на длъжностно лице “ - нарушение, за което прокуратурата изиска тя да бъде осъдена с минимум 2 години и 4 месеца затвор.

Кафтанджъоглу се яви персонално на днешното съвещание на турския съд в Истанбул дружно с юристите си. Обвинението повтори пред съда констатацията си, че тя е направила закононарушение с хипотетичните обиди, които е отправила към Фахреттин Алтун, заради което изиска да бъде осъдена със затвор.

Съдът обаче оправда Кафтанджъоглу с претекста, че не са налице законови детайли на хипотетичното закононарушение.

На предходното правосъдно съвещание по делото Кафтаджъоглу отхвърли изказванията, че забележките ѝ съставляват засегнатост.

" Аз съм ръководител на регионалната организация на НРП в Истанбул. Поради това обвързване имам някои отговорности както към моята партия, по този начин и към обществото. Длъжна съм да осведомявам обществеността за някои справедливи действителности. Изявленията, които направих, не съставляват засегнатост за ответната страна. Не мисля, че съм обидила ответната страна. Не одобрявам обвиняването против мен “, сподели тя.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР